|

Ostim Teknik Üniversitesinde Amerikan ekonomisi konuşuldu

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Roy Perrin, Ekonomi Yetkilisi Dr. Brigette Buchet ve Peak XV Danışmanlık Başkanı Rehan Chaudri, Ostim Teknik Üniversitesi'ne konuk oldu.

12:45 - 14/02/2020 Cuma
Güncelleme: 12:54 - 14/02/2020 Cuma
Yeni Şafak
OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.
OSTİM Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlik, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi.

Amerikan Ekonomisinin masaya yatırıldığı ve OSTİM Teknik Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilen “Amerikan Ekonomisi – Topic Trendler” paneline konuşmacı olarak Ankara’nın ABD Büyük Elçiliği’nden Ekonomi Müşaviri Roy Perrin, Ekonomik Konular Sorumlusu Dr. Brigette Buchet ve Moderatör olarak PEAK XV Danışmanlık Firması Yönetim Kurulu Başkanı Rehan Chaudhri katıldı.


Rehan Chaudri, Amerikan ekonomisindeki mevcut düşük faiz oranları ve yüksek hisse senedi endeksini irdeleyen bir analiz sundu. Sonrasında söz alan Dr. Brigette Buchet konu ile ilişkili olarak ekonomi balonundan söz etti. Söz konusu balonun patlaması neticesi gayri safi yurtiçi hasıla ve döviz değerinin aşağı yönde seyir izlemesi, ithalatın azalması ve ihracatın artması ile ticaret dengesini pozitif yönde etkilemesinden bahsetti.


Panel’de söz alan Roy Perrin ise Türkiye’nin ekonomik tablosunun 2020’lerin ortalarından itibaren teknolojik gelişim ile birlikte enerji ve petrole yönelik bağımlılığın azalacak olması sonucu yükseliş yönünde bir seyir izleyeceğinden bahsetti. ABD'nin Türk ekonomisinin gelişimine yönelik desteğini sürdüreceği vurgulandı.

Öğrencilerden ve akademisyenlerden gelen çeşitli soruları da yanıtlayan panelistlere, panel sonunda üniversitemiz “Proto 3D Printer ve Prototipleme Merkezi”mizde öğrencilerimiz tarafından üretilen hatıra kalemlikler takdim edildi.

#Amerikan Ekonomisi
#Proto 3D Printer ve Prototipleme Merkezi
#ABD
4 yıl önce