|

ÖSYM hırsızı ABD’ye kaçmış

FETÖ’nün soruları çalabilmek için ÖSYM’deki kozmik odada bulunan bilgisayarlara ‘ara yüz’ programını yükleyen Kazım Kargı’nın 15 Temmuz'dan iki gün önce ABD’ye kaçtığı ortaya çıktı. Savcılık Kargı’nın iadesi için harekete geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:02 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ’nün, ÖSYM’deki Soru Hazırlama ve Geliştirme Daire Başkanlığı’ndaki bilgisayarlara sanal sunucu kurulmasını sağlayarak bu şekilde soruları ele geçirdiği ortaya çıkmıştı.

Buna ilişkin de geçtiğimiz günlerde 6’sı ÖSYM çalışanı olmak üzere 10 şüpheli hakkında dava açılmıştı. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenilirken, soruşturmanın kritik ismi olan Kazım Kargı’nın da aralarında bulunduğu 4 firarinin dosyasının ise ayrıldığı belirtildi.

DARBEDEN ÖNCE GİTMİŞ

Haklarında yoklukta tutuklama kararı çıkarılan şüphelilerden PRONMS log yazılımı kurucusu ve DİJİPARK şirket yetkilisi Kargı’nın, ÖSYM’deki bilgisayarlara ‘ara yüz’ programını kurduğu ortaya çıkarılmıştı. İstihbarat birimlerince yapılan araştırma öncesinde firari Kargı’nın ABD’ye kaçtığı tespit edildi. Kargı’nın yurt dışına çıkış tarihinin ise 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce yani 13 Temmuz’da olduğu anlaşıldı. Darbe girişiminden haberdar olduğu ihtimali üzerinde de durulan Kargı’nın iadesinin istenmesinin gündemde olduğu bildirildi. Savcılık, Kargı hakkındaki işlemleri tamamlanmasının ardından Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış ilişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla şüphelinin iadesini ABD’den talep edebilecek.

#FETÖ
#ÖSYM
#ABD
6 yıl önce