|

Dünya futbolunu bekleyen büyük tehlike

Uluslararası spor hukukçusu Larkin, Rusya ve Katar'a verilen dünya kupası ev sahipliklerinin yeniden değerlendirilmesinin geç olduğunu, bunun FIFA'nın varlığını tehlikeye atacağını söyledi.

Yeni Şafak
14:47 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 16:04 - 5/06/2015 Cuma
AA

Uluslararası spor hukukçusu David Larkin, Rusya ve Katar'a verilen dünya kupası ev sahipliklerinin yeniden değerlendirilmesi için çok geç olduğunu savunarak, "Organizasyonların bu ülkelerden alınması yasal ve finansal riskleri beraberinde getirecektir. Bu da FIFA'nın varlığını tehlikeye atmak anlamına gelir" dedi. Sporda yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin davalara bakan ve 'ChangeFIFA' isimli organizasyonun direktörlüğünü yürüten ABD'li avukat Larkin, FIFA'da son dönemde yaşanan kaosa ilişkin açıklamalarda bulundu.



Blatter'in, ABD'nin FIFA ile ilgili yürüttüğü yasal soruşturmanın ortasında istifa etmeye karar vermesini ilginç bulduğunu belirten Larkin, ilerleyen süreçte FIFA'daki skandallarla ilgili daha fazla insanın gözaltına alınacağını ve daha fazla yolsuzluğun ortaya çıkacağını tahmin ettiğini söyledi. Larkin, "FIFA mevcut durumdaki gibi devam edemez. FIFA'nın mevcut haliyle reforme edilemeyeceğini de biliyoruz. Futbolla ilişkisi olmayan kişilerin devreye girmesi ve bu kuruluşu tepeden tırnağa değiştirmesi gerekiyor" diye konuştu.



Blatter'in seçildikten beş gün sonra basının karşısına çıkarak istifa edeceğini açıklamasının zamanlama olarak bazı soruları da beraberinde getirdiğini ifade eden Larkin, "Blatter'e ne olacağını bilemiyorum ama şu anda kendisine yöneltilen bir suç yok. Blatter'in istifa kararından geri döneceğini ve kararını değiştireceğini düşünmüyorum. Blatter'in istifa edeceğini açıklamasını ancak hemen istifa etmemesini çok garip buluyorum" değerlendirmesinde bulundu.



'Ev sahipliği geri alınamaz'

Rusya ve Katar'a verilen Dünya Kupası ev sahipliklerinin yeniden değerlendirilmesi için çok geç olduğunu savunan Larkin, "Çünkü, bu ev sahipliklerinin bu ülkelerden alınması yasal ve finansal riskleri beraberinde getirecektir. Bu da FIFA'nın varlığını tehlikeye atmak anlamına gelir" ifadesini kullandı.


#fifa
#yolsuzluk
#dünya kupası
9 yıl önce