|

Otomotiv sektörü için yeni düzenleme

Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren şirketler için Ar-Ge merkezi açmak için gerekli personel sayısı 15'e indirildi.

Yeni Şafak
15:02 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:06 - 5/07/2017 Çarşamba
AA
Arşiv
Arşiv

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu'nun (OSBÜK) 15.Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, OSB'lerin Türkiye'nin sanayileşmesi, kalkınması, büyümesi gibi birçok alanda önemli katkı sağladığını belirtti.

Konuşmasında Üretim Reform Paketi'nin yürürlüğe girdiğini anımsatan Özlü, bu paketle sahadan gelen taleplerin ve isteklerin karşılandığını bildirdi.

Bakan Özlü, "Üretim Reform Paketi ile ilgili uygulamalara süratle başlıyoruz. 10 şehrimizin valisi, sanayi sitesi yöneticileriyle bakanlığımızda bir araya geleceğiz. (Sanayi sitelerinin) Taşınma konusu paketin bir bölümündeydi, bununla ilgili kendileriyle ilk toplantımızı yapıp süreci başlatıyoruz." dedi.

Sanayicinin ve üreticinin her alanda önünü açan tedbirler aldıklarını ifade eden Özlü, Türkiye'nin AB standartlarında bir fikri ve sınai mülkiyet haklarını koruyan yasaya sahip olduğunu kaydetti.

Ar-Ge merkezi açmayı kolaylaştıran yeni düzenleme

Bakan Özlü, Ar-Ge Reform Paketi'yle, Ar-Ge merkezlerinde çalışması gereken personel sayısını 30'dan 15'e indirdiklerini vurgulayarak, "Yeni bir Bakanlar Kurulu kararı daha çıkarıyoruz şu anda imzada. Otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren şirketler için de Ar-Ge merkezi açmak için gerekli personel sayısını 15'e indiriyoruz. Bu, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulundan çıkacak önemli bir düzenleme" değerlendirmesinde bulundu.

"Sanayicilerimizin 'gaza basmasını' istiyoruz"

Gerçekleştirdikleri düzenlemelerle sanayicilerin "gaza basması"nı arzu ettiklerini anlatan Bakan Özlü, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Sanayi Türkiye'de her zaman büyümenin lokomotif olmuştur. Türkiye artık bir büyüme trendine girdi, ilk çeyrekteki sonuçları gördük, ikinci çeyrekte de iyi sonuçlar bekliyoruz. Öncü göstergeler ikinci çeyrekte de büyüme rakamlarının iyi olacağını bize gösteriyor. Sizlerden yeni dönemde daha fazla faaliyet göstermenizi, daha fazla yatırım, ihracat yapmanızı ve sanayimizdeki kapasite kullanım oranını yükseltmenizi istiyoruz."

#Faruk Özlü
#otomotiv
7 yıl önce