|

Oyum HDP’ye manipülasyonuna HDP'den açıklama

HDP seçmeni adına sosyal medyada yürütülen 'oyum HDP'ye' kampanyası ile ilgili açıklama yaptı. Sosyal medyadan yürütülen kampanyada hangi siyasi partiye oy vereceğini açıklamamış ünlülerin fotoğrafları kullanılmıştı.

13:58 - 3/02/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 14:07 - 3/02/2015 الثلاثاء
Diğer

HDP seçmeni adına sosyal medyada 'oyum HDP'ye' adlı bir kampanya başlatıldı. İnternet sitesi üzerinden kampanyaya katılanlar kendi fotoğrafları ile HDP logosu ve oyum HDP'ye yazısını birleştiriyor. Kampanyada dikkat çeken nokta ise seçimlerde HDP'ye oy vereceğini açıklamış ünlüler ile hangi partiye oy vereceğini açıklamamış ünlülerin fotoğraflarının birlikte kullanılması üzerine HDP açıklama yaptı. 


Halkların Demokratik Partisi (HDP) açıklamasında şunlar belirtildi:


“Sosyal medyada “Oyum HDP’ye” spotuyla bazı tanınmış kişilerin fotoğrafları kullanılarak üretilmiş görsellerin kurumsal HDP Sosyal Medya hesaplarıyla herhangi bir ilgisi yoktur.


“İyi niyetle hazırlanmış olsa da, kişinin kendi isteği dışında fotoğrafının bu şekilde kullanılması etik olarak uygun değildir. Ayrıca hangi partiye oy vereceğini henüz açıklamamış kişilerin bu şekilde etiketlenmesi hem ciddi yanlış anlamalara neden olabilir, hem de o kişilere ve partimize zarar verebilir.


“Oyum HDP’ye” çalışması yapanlar, izni alınmayan kişilerin fotoğraflarını Kesinlikle kullanmamalıdır.”

#HDP seçmeni
#oyum HDP'ye
#Halkların Demokratik Partisi
#HDP
#HDP'den açıklama
#manipülasyon
٪d سنوات قبل