|

Özal davasında 5 polise beraat

8. Cumhurbaşkanı Özal'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma sırasında, başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ahmet Özal'ı dinlemekle suçlanan 5 polis beraat etti.

14:17 - 11/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 11/12/2014 Perşembe
AA

Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen "gizliliği ihlal" davasındaki duruşmaya sanıklardan Durak Yiğit, Ömer Aydın, Mehmet Gezginci, Harun Atıcı ve Yasin Çakmak, müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile sanık avukatları katıldı.


Esas hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Aydıntürk, sanık polislerin, bir soruşturmada teknik takiple Ahmet Özal'ı dinlendiğini, bu sırada Erdoğan ile Özal'ın, içeriği itibarıyla herhangi bir devlet sırrı teşkil etmeyen görüşmesini kaydettiğini belirtti. Aydıntürk, şu ifadeleri kullandı:


"Sanıklardan Harun Atıcı, amirlerine ve cumhuriyet savcısına bilgi vermek için bu görüşmenin içeriğini word belgesine dönüştürmüş, bu belgeyi amirleri ve soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısını bilgilendirmek amacıyla çıkarmış olduğu dolayısıyla üzerilerine atılı suçun unsurları oluşmadığı anlaşıldığından, tüm sanıkların üzerilerine atılı suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur."


Hakim İsmail Tiryaki ise sanıklara isnat edilen suçların sübut bulmadığını, görevleri gereği yaptıklarında kasıt unsuru olmadığını dile getirerek, sanıkların beraatına karar verdi.

#turgut özal
#ankara
#cumhurbaşkanı
#gizliliği ihlal
#polis
#beraat
#özal ölüm davası
#son dakika
#haber
9 yıl önce