|

Paralel örgütle mücadele sürecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan 'koalisyon tablosu' nedeniyle sosyal medyada yapılan paralel yapıyla mücadelenin duracağı iddiaları devam ederken terör örgütleriyle mücadelenin devam edeceği mesajını verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 22:47 - 15/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kodalak, KPSS operasyonun ardından yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti yasalarının suç saydığı eylemleri işleyen kişi ve örgütlerle ilgili açılan ya da gelecekte açılacak olan soruşturmaların değişen hiçbir durum ve koşuldan etkilenmeyeceğine vurgu yaptı. Kodalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nca, KPSS soruşturması kapsamında düzenlenen 4. operasyonda 23 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldığını, 21'inin gözaltına alındığını bildirdi.



HİÇ BİR TAVİZ VERİLMEYECEK


Şüphelilerden 15'inin İstanbul, 8'inin Ankara'da ikamet ettiğini, Ankara'da yaşayan 2 zanlının arandığını kaydeden Kodalak, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti yasalarının suç saydığı eylemleri işleyenler her kim ya da hangi suç örgütü olursa olsun, bu kişilere ve suç örgütlerine karşı açılmış bulunan ya da gelecekte açılacak olan soruşturmalarımız, değişen hiçbir durum ve koşuldan etkilenmeksizin ve hiçbir taviz verilmeksizin, hukuk kuralları çerçevesinde sonuna kadar yürütülecektir."


#Harun Kodalak
#koalisyon tablosu
#paralel yapı
#Paralel örgüt
9 yıl önce