|

'Paralel yapı bir terör örgütüdür'

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversite teknopark konukevinin önceki akşam Sanayi Bakanlığı yetkilerince mühürlenmesine tepki gösterirken, paralel yapıyı da terör örgütü olarak nitelendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:48 - 14/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversitenin teknopark konukevinin önceki akşam saat 19:00 sıralarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilerince mühürlenmesini "Hayret içinde kaldım, tarz hoş olmadı. Anlamış değilim" sözleriyle değerlendirdi. Paralel yapı denilen oluşumu bir terör örgütü olarak nitelendiren Prof. Dr. Tuncer, “Bizim böyle bir yapıyla ilişkimiz olamaz. Bir delil varsa terör örgütü ile ilişkili biz hemen işlem yaparız” dedi.



TARZ BAKANLIĞA YAKIŞMADI


Konukevi'nin öğrenci evi olarak kullanılması işlemlerini yapan firmanın Ankara'nın tanınmış şirketi Akfen olduğunu anlatan Rektör Tuncer, “Herhangi şekilde bir paralel yapıyla ilişkisi varsa önce biz işlem yaparız. Sanayi Bakanlığı'nın da eğer burada işlemeyen ve onlara uymayan bir işlem varsa, karşılıklı oturup konuşarak halletmemiz lazım. Ama akşam saat 19:00'da bir genel müdür orayı mühürlemeye geldim diye bir açıklama yapmadan olur mu? Neden mühürlüyorsunuz diye soruyorum? 'Açıklama yapamam' diyor gelen kişiler. Burası Türkiye'nin ciddi bir üniversitesi. Bir yeri mühürlüyorsanız bunun ciddi gerekçeleri olması lazım. Bence isminde 'bilim' olan bir bakanlığın bir bilim yuvasında yaptığı tarz yakışmadı” diye konuştu.



ÖĞRENCİLERE TAHSİS ETMEK İSTEDİK


"Konukevi'ne ruhsat verilmemiş. Öğrenci kayıt işlemleri neden yapılıyor?" şeklindeki soruya Rektör Tuncer, şöyle cevap verdi: “Burası bir konukevi. Bizim yılda 3-5 bin civarında gecelik konaklamaya ihtiyacımız var. Çünkü bizim teknokentimize yurt içinden ve yurtdışından ziyarete gelip gidenler var. İnsanlar kalıyorlar orada görevlendirilmiş öğretim üyelerimiz oluyor, staj yapan öğrencilerimiz oluyor.”


#Murat Tuncer
#teknopark konukevi
#Akfen
9 yıl önce