|

Paralelle mücadelede kritik toplantı

Paralel yapı ile mücadele için bugün kritik bir toplantı imza atılacak. Başta MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere, tüm kamu kurumlarının müsteşar ve üst düzey yöneticileri Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın başkanlığında bir araya gelecek. Toplantıda kamudaki paralel hücreler masaya yatırılacak.

Yeni Şafak ve
03:00 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:57 - 10/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Paralel ile mücadelede bir ilk bugün hayata geçiriliyor. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında toplanacak olan “Paralel Yapı ile Mücadele Kurulu” son 3 yıldan bu yana kamu kurumlarında paralele yönelik atılan adımları masaya yatıracak. Tüm kamu kurumlarının müsteşar ve üst düzey yöneticilerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan toplantıda 'tüm kamu kurumlarına' paralel ile mücadelede siyasi iradenin kararlılığı iletilecek.



3 YIL MASAYA YATIRILACAK


Akdoğan başkanlığında toplanacak olan müsteşarlar toplantısı 17-25 Aralık darbe girişiminin engellenmesi üzerine kamu kurum ve kuruluşlarında ölü hücrelere bölünme çabasındaki paralel devlet yapılanmalarına yönelik operasyonlara hız veriliyor. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başkanlığında toplanacak olan Paralel yapı ile mücadele komisyonu MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ve tüm kurumların müsteşar ve başkanlarının katılımı ile son 3 yılda kamuda paralel yapıya yönelik atılan adımları ve bundan sonraki süreci masaya yatıracak.



DOSY

ALAR
TEK TEK İNCELENECEK


Paralel devlet yapılanmasının yurt içindeki ve yurt dışındaki tüm hücrelerinin röntgeninin çekileceği toplantıda finansal girişimler ve 17-25 Aralık operasyonu sonrasında hileli yollarla yurt dışına çıkarılan maddi varlıklar tek tek incelenecek. Ayrıca kurumlardaki başta paralel yapı ve terör örgütü PKK ile ilişkili personellerin durumu tek tek ele alınacak ve bu yapıların bertaraf edilmesi için siyasi iradenin kararlılığına vurgulanacak.



#Paralel yapı
#Hakan Fidan
#Yalçın Akdoğan
8 yıl önce