|

Paris'te hayatını kaybeden Elif'in evinde yas var

Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybeden Türk asıllı Elif Doğan'ın İzmir'in Urla ilçesindeki ailesi, büyük üzüntü yaşıyor.

Yeni Şafak
09:10 - 15/11/2015 Pazar
Güncelleme: 07:20 - 15/11/2015 Pazar
AA

Paris'teki terör saldırısında hayatını kaybettiği açıklanan Belçika doğumlu 28 yaşındaki Elif Doğan'ın babası Kemal Doğan, kızının Belçika'daki bir iş ve işçi bulma kurumunda çalıştığını, ayın belli günlerinde de işi gereği Fransa'ya gittiğini anlattı.



Kızının, konser alanının yakınında çalıştığı iş yerine ait bir konutta kaldığını belirten Doğan, kızıyla en son dün internet üzerinden görüştüğünü ifade etti. Saldırı sonrası tedirginlik yaşadıklarını ve kızlarına ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Kemal Doğan, "Saldırı nedeniyle bu sabah içimize kurt düştü. Aradığımız kurumlardan detaylı cevap alamadık. Akşam saatlerinde ise internetten kızımızın yaşamını kaybettiğini öğrendik. Belçika Dışişleri Bakanlığı da öldüğünü açıkladı" dedi.



Kızı Elif'in konsere değil ama yakın yerlerdeki kafe ya da tiyatroya gitmiş olabileceğini belirten Kemal Doğan, haberi aldıktan sonra diğer kızı ve eşiyle birlikte metanetli olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Kızının cenazesini nereye defnedeceklerine henüz karar vermediklerini söyleyen Doğan, "Urla Kaymakamlığı sahip çıkıyor. Biz Karamanlıyız, Urla'da yaşamayı düşünüyoruz ama kızımız Belçika'da doğdu büyüdü. Türkiye'de pek çevresi yok. Genç bir insana 'nereye gömülmek istersin?' diye sorulmazdı, biz de sormadık ama Belçika ağır basıyor" diye konuştu.




"Teröre karşı dünya topyekun sesini yükseltmeli"


Terörün çok can yakıcı olduğunu, Suruç ve Ankara'daki olayların ardından Türkiye'de güvenlik konusunu düşündüklerini kaydeden Kemal Doğan, şöyle konuştu:



"Paris gibi bir şehirde de böyle bir olay oldu. Her an her yerde her şey olabilir. Dolayısıyla bu tür eylemlere dünyanın topyekun sesini çıkarması gerekiyor. Neyin, nerede olacağı hiç belli değil. Herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli. Kızım Elif'in ticaret hayatıyla ilgili değil, sosyal hayatıyla ilgili düşleri vardı. Kızım lise dönemi boyunca 17-18 yaşından beri, 7-8 yıl gönüllü olarak fakirlere yemek dağıttı. 18 yaşına girdiğinde Nijerya'ya gitti. Bir ay oradaki insanlara Fransızca eğitimi verdi. Sosyal yönü çok güçlüydü. Gönüllü işlerde koşturmayı severdi. Her ay kazandığı paradan Afrika'daki çocuklara eğitim için para gönderirdi. Gözümüz gibi baktığımız çocuğumuzu topluma kazandırmak için çaba sarf ettik. En verimli çağında demokrasi düşmanı, serseri bir kurşunla hiç yoluna, boşu boşuna gitmiş oldu."



Kızının aynı olayda yaşamını yitiren Milko Jozic ile sevgili değil arkadaş olduğunu da söyleyen Kemal Doğan, üst üste terör saldırılarının meydana geldiği Fransa'da güvenlik zafiyeti olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi.



#paris
#elif doğan
#paris saldırısı
8 yıl önce