|

Pehlivan yollarda

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan ve elektrikle çalışan 'Pehlivan' isimli araç, 'alternatif elektrikli araçlar' yarışmasında tasarım ödülü kazandı. Kendisini ziyarete gelen öğrencilerden otomobili alan Edirne Valisi Şahin şehirde tur attı.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:31 - 12/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Trakya Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen elektrikli otomobil “Pehlivan Elektrak”, TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışmadan Edirne'ye tasarım ödülüyle döndü. Ödülü alan Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Vali Dursun Ali Şahin'i ziyaret etti. Valilik bahçesine elektrikli araçla gelen öğrencileri karşılayan Vali Şahin, otomobili inceledikten sonra direksiyona geçerek araçla bir süre gezdi.



TÜRKİYE'YE MODEL OLDU


Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Şahin, ilk defa elektrikle çalışan bir araç kullandığını belirtti. Aracı kısa bir süre de olsa kullanma fırsatı bulduğunu ifade eden Şahin, “Bunun Edirne'deki üniversitemizde icat edilmesi son derece sevindirici. Araç Türkiye'ye bir model oldu. Ben bu aracın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.  EDİRNE - AA


#Pehlivan Elektrak
#Trakya Üniversitesi
#alternatif elektrikli araçlar
9 yıl önce