|

Peygambere hakarete tepkiler büyüyor

Şanlıurfa'da bazı sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesinin, çocuk gelinlere dikkati çekmek için billboardlara astığı afişte, Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanmasını protesto etti.

Yeni Şafak
20:34 - 18/10/2015 Pazar
Güncelleme: 17:37 - 18/10/2015 Pazar
AA

Ortak Fikir Platformu öncülüğünde Karakoyun İş Merkezi'nde toplanan grup, "Peygambere uzanan eller kırılsın", "İslam'ı istismar etmeyin" yazılı dövizler taşıdı.



Grup adına basın açıklamasını yapan Perihan Taylı, Yenişehir Belediyesinin astığı afişlerin ve zihniyetin kabul edilemez olduğunu söyledi.



Danimarka'da yayınlanan ve en şiddetli bir şekilde tepki gösterilen karikatürün Diyarbakır'da tekrar gösterilmesinin "basit bir tesadüf" olmadığını belirten Taylı, amacın İslam dinine zarar vermek olduğunu savundu.



İlgili makamların konuya ilişkin gerekli işlemleri başlatmasını istediklerini aktaran Taylı, şunları kaydetti:



"Halkımız Müslüman bir halktır. Dinine ve namusuna düşkündür. İslam barış ve esenlik dini olarak gönderildiğinden beri, tüm din ve ideolojilerden daha fazla kadına önem vermiş, pozitif ayırımcılık yapmıştır. Söz konusu bu geri zihniyet geçmişte başarılı olamadığı gibi bugün de başarılı olamayacaktır. Ümmeti ve ülkemizi sürüklemek istediğiniz karmaşayı ve kışkırtıcı her türlü eyleminizi asla kabul etmiyoruz."



Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.





#karikatür
#hakaret
#belediye
9 yıl önce