|

Pişmanım affet

Minibüste saldırdığı öğrencinin başörtüsünü açan kadın “Psikolojk tedavi görüyorum. Yaptıklarımdan pişmanım” dedi, cezası ertelendi. 1 yıl 10 ay hapis veren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Yeni Şafak
04:00 - 11/01/2019 Cuma
Güncelleme: 03:43 - 11/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fatma Dilara Aslıhan Yiğit ve Ayhan Almila Kursar
Fatma Dilara Aslıhan Yiğit ve Ayhan Almila Kursar

Maltepe'de lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan Yiğit'i minibüste başörtüsü nedeniyle darp eden Ayhan Almila Kursar hakim karşısına çıktı. Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada minibüs şoförü Mehmet Fatih Boğa tanık olarak dinlendi. Boğa, “Hemen arkamda oturan Fatma Dilara kardeşimiz, yanında oturan bir hocayla sohbet ediyordu. Fizik okuyacağını söylüyordu. Sanık da arka koltukta oturuyordu. Bunu duyunca 'Atatürk sağ olsa siz başörtülü okuyamazdınız' gibi bir söz söyledi. Fatma Dilara'nın başörtüsüne sarılmış ve çekmişti. Başı açık kalmıştı” dedi.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Yiğit'in avukatları sanığın üzerine atılı suçlardan cezalandırılmasını isterken, söz verilen Kursar ise “Psikolojk tedavi görüyorum. Olay günü de ne yaptığımı bilmiyorum. Ben bir yıldır muhafazakar bir iş yerinde çalıştım ve onların ne kadar samimi insanlar olduğunu gördüm. Üzerime atılı eylemleri işledim ve bundan dolayı pişmanım. Kendilerinden özür diliyorum” diyerek Fatma Dilara Aslıhan Yiğit'le barışmak istedi.

1 YIL 10 AY HAPİS CEZASI

  • Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Ayhan Almila Kursar'ı “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek” suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası, “hakaret” suçundan da 3 bin 880 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluştuğu gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
#Minibüs
#Saldırı
#Fatma Dilara Aslıhan Yiğit
#Ayhan Almila Kursar
5 yıl önce