|

PKK, AK Partili vekile saldırdı

PKK’lılar Suruç’ta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a saldırdı. Vekilin ağabeyini katleden 3 saldırgan çatışmada öldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 03:43 - 15/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler bir esnaf ziyareti sonrasında PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı.
AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler bir esnaf ziyareti sonrasında PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı.

Şanlıurfa Suruç’ta seçim çalışması yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler bir esnaf ziyareti sonrasında PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda milletvekilinin ağabeyi Mehmet Yıldız ile 3 saldırgan öldü, 1’i ağır 8 kişi yaralandı. Olay, dün öğleden sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretinde bulunan AK Parti 26'ncı Dönem Milletvekili ve 27'nci Dönem Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilere, HDP'li olduğu öne sürülen silahlı kişilerce saldırı yapıldı. Karşılık verilmesi üzerine çıkan olayda 12 kişi yaralandı.

5 YAKINI DA YARALI

Saldırıda milletvekilinin ağabeyi Mehmet Yıldız ile Esved, Fadıl ve Ferit Şenyaşar isimli 3 saldırgan öldü. Aralarında Yıldız’ın 5 yakınının da olduğu 8 kişi de yaralandı. Yaralılardan 1’inin ağır olduğu belirtidi. Şanlıurfa’da seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği öğrenildi.

SUİKASTTEN SON ANDA KURTULMUŞTU

Suruç ilçesinde bir yıl önce Yıldız’a suikast hazırlığında olan 4 terörist, saldırıda kullanılacak çok sayıda silah ve patlayıcı madde ile birlikte yakalanmıştı. Bayram sabahı Suruç’a giden Yıldız, suikasta uğramaktan polis ve jandarmanın ortak operasyonu ile son anda kurtulmuştu.

  • ADALET ÖNÜNE ÇIKACAKLAR
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kanlı saldırı sonrası Twitter’daki hesabından açıklama yaptı. Kalın, paylaşımında, “Suruç’taki menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi de saldırıda hayatını kaybetti. Tüm aileye başsağlığı diliyorum. Olay aydınlatılacak ve failler adalet önüne çıkartılacaktır” ifadelerine yer verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Partililere yönelik saldırının daha önce planlandığının anlaşıldığını söyledi.

Önceden planlamışlar

Soylu “Bu ziyareti yapmadan önce planlanmış, kurgulanmış, esas itibarıyla bu saldırıda hazırlanmış bir durum söz konusu.” dedi. Eski kurdukları baskı düzeninin devam etmesini isteyenlerin ve milleti korkutarak oy alabileceklerini zannettiklerini vurgulayan Soylu şöyle devam etti: “Bunlar çoktan geçti. Bunu çok net söylüyorum. Yani bu hadise aydınlığa kavuştuğu andan itibaren, bunun içinde kim varsa, daha önce tahrik edenlere de bakıyoruz ve araştırıyoruz. Bunun içinde kim varsa gereği yerine getirilecektir.”


Saldıranların PKK’dan kaydı var

Başbakan Binali Yıldırım saldırıyı gerçekleştirenlerin emniyette PKK’ya yataklıktan kaydı bulunduğunu açıkladı. Yıldırım, TRT Haber canlı yayınında Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül’ün de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olayda yaralananların bir kısmının Gaziantep’te, bir kısmının Ankara’ya nakledildiğini söyleyen Yıldırım, ilçede durumun kontrol altında olsa da gergin olduğunu belirtti.

OLAYIN ÜZERİNE GİDİLİYOR

Seçimin demokrasi, insanların iradelerini hür bir şekilde sandığa yansıtması demek olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: “Faillerin veya zanlıların, PKK sempatizanı olduğu yönünde polislerin kayıtları, tespitleri var. Olayın üzerine gidiliyor, kurgulanmış bir olay mıdır, o anda mı gelişmiştir. Tabii İçişleri Bakanımızın daha önce planlanmış bir olay olduğu yönünde açıklamaları var. Bunlar da dikkate alındığında olay bütün boyutlarıyla ele alınacak, Milletvekilimizi aradım, başsağlığı diledim. ”

#Şanlıurfa
#Seçim
#Saldırı
#AK Parti
6 yıl önce