|

PKK'lı sahte başkomiser kimliğiyle yakalandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir şüphelinin aracında yapılan aramada, sahte başkomiser kimliğinin yanı sıra farklı kurumlara ait kimlikler, ağır makineli silah ile bu silaha ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Öte yandan, Bitlis merkez ve ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
18:49 - 27/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:55 - 27/07/2015 Pazartesi
AA

Tatvan ilçesinde bir şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada, sahte başkomiser kimliği, çeşitli kurumlara ait kimlikler ile ağır makineli silah ve bu silaha ait çok sayıda mermi bulundu.



Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından ülke genelinde gerçekleştirilen eylem ve saldırılarla ilgili, İl Emniyet Müdürlüğünce kontrol ve çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.



Tatvan'da 24 Temmuz'da bir araçta yapılan kontrolde, olası bir terör eyleminde kullanılmak üzere kente getirildiği değerlendirilen bir Bixi marka ağır makineli silah ile bu silaha ait bir şerite sarılı 76 fişek ele geçirildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:



"Araç sürücüsü M.A isimli şahsın üzerinden, sahte başkomiser kimliği ile başka kurumlara ait sahte kimlikler bulunmuştur. Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla şahıs gözaltına alınarak, çıkan materyallere de el konulmuştur. Konuyla ilgili devam eden çalışmalar sonucunda, Hizan ilçesinde ikamet ettiği tespit edilen B.A. da 25 Temmuz'da gözaltına alınmıştır. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A. ve B.A, çıkarıldıkları mahkemece, 'terör örgütü adına kırsala silah aktarımı, silahlı terör örgütüne üye olmak, izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokmak, imal etmek, nakletmek ve satmak' suçlarından tutuklanmıştır."



Açıklamada, aynı gün Tatvan'da alınan güvenlik önlemleri kapsamında, Cumhuriyet Caddesi'ndeki kaymakamlık binası önünde durumlarından şüphelenilen D.G. ile B.O'nun, eylem hazırlığı öncesi ekiplerce yapılan kovalamaca sonucu yakalandığı kaydedilen açıklamada, üzerilerinden el yapımı maske ele geçirilen yaşı küçük iki şahsın, savcılık talimatıyla ailelerine teslim edildiği bildirildi.



Bitlis'te 23 kişi gözaltına alındı


Bitlis merkez ve ilçelerinde 26 Temmuz'da yapılan operasyon ve kontrollerde de terör örgütü PKK/KCK yandaşı olduğu değerlendirilen 23 kişinin gözaltına alındığına işaret edilen açıklamada, şahıslar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.



Açıklamada, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan D.B'nin, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

#terörle mücadele
#silah
#mermi
#Tatvan
#Hizan
#Bitlis
#gözaltı
#tutuklama
9 yıl önce