|

PKK'nın katlettiği çocuğun ismi parka verildi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Amirliğine yönelik düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 4 yaşındaki Mevlüde İrem Çiftci'nin adı Elazığ'da bir çocuk parkına verildi.

Yeni Şafak
17:59 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 15:00 - 27/05/2016 Cuma
AA

Merkeze bağlı Akçakiraz beldesinde belediye ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yaptırılan park, düzenlenen törenle açıldı.



Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, törende yaptığı konuşmada, terör örgütünün saldırısında yaşamını yitiren 4 yaşındaki Mevlüde İrem Çiftci'nin adının unutulmaması için böyle bir karar aldıklarını söyledi.



Parkın açılış programına İrem Çiftci'nin annesini ve yakınlarını da davet ettiklerini kaydeden Kaya, "Onların hüzünlerini biraz da olsa azaltmak için bu çalışmayı yaptık. 4 yaşındaki İrem kızımız belki çocuk oyun parkında oynayamadı, ama onun adına yapılan bu parkta diğer çocuklar oynasın dedik. Onun için anlamlı olsun diye çocuk oyun parkını kurduk." diye konuştu.





Çiftci'nin dayısı Gültekin Çiftci de "Bizlerin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar. Türk, Kürt, Alevi, Sunni, Çerkez, Laz hepimiz kardeşiz. Bizim küçük yavrumuz gitti, ama yüzlerce İrem'imiz bu parkta oynayacak. Hatırası yaşayacağı için Allah herkesten razı olsun, devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.



Açılışta Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek de birer konuşma yaptı.



Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Belediye Başkanı Yanılmaz, İrem'in annesi İpek Çiftci'ye plaket verdi. Parkın açılış kurdelesini anne Çiftci ve protokol üyeleri birlikte kesti.



Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, 13 Ocak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla İlçe Emniyet Amirliğine saldırı düzenlenmiş, saldırıda polis memuru Şenol Çiftci şehit olmuş, 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftci de hayatını kaybetmişti.





#PKK
#Mevlüde İrem Çiftci
8 yıl önce