|

PKK'ya dev operasyon geliyor

Hain saldırılar sonrası PKK'yı havadan bombardımana tutan TSK, bu sefer de karadan çok geniş bir operasyon için hazırlık yapıyor. PKK'ya karşı yapılacak harekatın detaylarına ulaşıldı.

Yeni Şafak
08:57 - 6/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:05 - 6/08/2015 Perşembe
Diğer

Askeri yetkililer ilk olarak içerideki terör unsurlarını imha etmeyi hedefliyor. Bir hafta sonra ise Suriye sınırına geçen PKK'lılar için kara harekatı yapılması planlanıyor.



Takvim'in haberine göre, bölücü terör örgütü

PKK

ile mücadele konusunda da önemli bilgilere ulaşıldı. Son günlerde ABD ile varılan İncirlik mutabakatı sonrası Suriye sınırında gelişen terör olaylarıyla ilgili ciddi adımlar atan Türkiye hem DAEŞ hem PKK unsurlarını bölgeden tamamen çıkarmayı hedefledi. Özellikle DAEŞ'e karşı mücadele için ABD ile anlaşan Türkiye, aynı zamanda hem yurt içi hem yurt dışında bulunan PKK ve KCK mevzilerini de bombalamaya devam etti.



Bölgedeki son gelişmeleri yakından takip ederken TSK kulislerinden PKK ve KCK'ya yapılacak operasyonlarla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.



BİN 500 PKK'LI SURİYE'YE KAÇTI

Askeri yetkililerden alınan bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri, DAEŞ'in yanı sıra öncelikle olarak yurt içindeki terörü hedef almak istiyor. Buna göre bölgeyi kana bulayan bölücü örgüt militanlarına ve KCK'lılara yönelik operasyonları sürdürerek etkisiz hale getirmek istiyor. Yurt içindeki hedeflerin imha edilmesinin ardından başta Kandil, Hakurk ve Avaşin gibi kamplar ile birlikte Cizire çevresinekaçan 1500 kadar silahlı PKK'lı teröristlere karşı gelecek hafta geniş bir operasyon yapılması gündemde tutuluyor.



HEM HAVADAN HEM KARADAN

Askeri yetkililer "Bölücü örgütün Kandil ile birlikte

Kuzey Irak

ve

Kuzey Suriye

'de bulunan askeri kampları yerle bir edildi. Bizim için önemli olan bu kanlı örgütün lojistik desteğini kesmekti. Tüm cephanelikleri hava harekatları ile dağıtıldı. Şimdi önemli olan içerideki silahlı ve silahsız unsurların bertaraf edilmesi. Bunların büyük kısmı Kuzey Suriye'ye kaçtı. İçerideki unsurlardan sonra hedefimiz Suriye'de bulunan terörist yuvalarına yönelik hava ve kara harekatıdır" açıklamasını yaptı.





#pkk operasyon
#pkkya operasyon
#kara operasyonu
9 yıl önce