|

Polise pompalı tüfekle saldırı

Edirne'de bir grup silahlı saldırgan 'kız mevzusu' nedeniyle önce pompalı tüfek ve tabancayla bir çay bahçesini taradı. Olay yerinde bulunan ve izinli oldukları öğrenilen 2 polis memuru, silahlı saldırganlar ile aralarında yaşanan kovalamaca sırasında, pompalı tüfekle açılan ateş sonucu hafif şekilde yaralandı.

Yeni Şafak
10:05 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:12 - 4/05/2015 Pazartesi
IHA

Olay, saat 22.00 sıralarında Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi yakınlarından bulunan Zübeyde Hanım Parkı isimli işletme önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan ve ikisinin üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen, U.P., H.B., A.S., S.G. isimli 4 silahlı saldırgan, 'kız mevzusu' nedeniyle söz konusu çay bahçesine pompalı tüfek ve tabancayla ateş açtı.



Olay esnasında bölgede bulunan ve izinli oldukları öğrenilen Erkan Yıldırım ve Muzaffer Çoban isimli polis memuru olaya müdahale etti. Polis memurları ile zanlılar arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Saldırganların, pompalı tüfekle ateş açması sonucu vücutlarının çeşitli yerlerine saçma isabet eden, 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı.



SALDIRGANLAR KISA SÜREDE YAKALANDI


Pompalı tüfekle polise ateş açan silahlı saldırganlar, olay yerinden uzaklaştı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan titiz çalışmalar sonucu 4 silahlı saldırgan kısa sürede yakalandı. Silahlı saldırı sonucu yaralanan 2 polis memuru, olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerince Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



Pompalı tüfekle açılan ateş sonucu vücudunun çeşitli yerlerine saçma isabet eden polis memuru Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı ve tedavisine devam edildiği öğrenilirken, diğer polis memuru Çoban'ın ise taburcu edildiği bildirildi. Sağlık kontrolü için Edirne Devlet Hastanesi'ne getirilen zanlıların, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adli makamlara sevk edildiği belirtildi.



"HAYATİ TEHLİKELERİ YOK"


Edirne İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, olayla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Akşam saat 22.00 sıralarında, kız mevzusu yüzünden bizim 'adi' olay olarak nitelendirdiğimiz bir olay meydana geliyor. Olayın failleri il dışından ilimize gelmişler. Burada bir silahlı saldırı olayı gerçekleştiriyorlar. O sırada izinli saatlerinde o mahalde bulunan arkadaşlarımız olaya müdahale ediyorlar. Bir kovalamaca yaşanıyor. Kovalamaca sonucunda faillerden arkadaşlarımıza da av tüfeğiyle ateş açılıyor. 2 arkadaşımız hafif şekilde yaralandı. Birisinin durumu iyi taburcu edildi diğerinin de tedavisi sürüyor ama herhangi bir ağır durumu yok, onun da durumu iyi. Olaya karışan faillerden dördü yakalandı. 2 tabanca bir de av tüfeği ele geçirildi. Şimdilik tahkikata devam ediyoruz" dedi.

#edirne silahlı saldırı
#çay bahçesi silahlı saldırı
#polise pompalı saldırı
#polise saldırı
9 yıl önce