|

Profesör Bender duktoskopi cihazına kavuştu

Meme kanseri tedavisinde yaptığı önemli çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Ömer Bender, çalındıktan sonra bulunan otomobili ile ameliyatlarında kullandığı 'Duktostopi' cihazının parçasını emniyete gelerek teslim aldı. Bender, "Ben bu cihazı kullanarak dünyada ilk kez memenin süt kanalı içindeki birtakım tümörleri ameliyatsız çıkaracak bir yöntem geliştirdim" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
15:54 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 16:28 - 22/09/2018 Cumartesi
AA
Profesör Doktor Bender, aracını ve duktoskopi ​cihazını teslim aldı.
Profesör Doktor Bender, aracını ve duktoskopi ​cihazını teslim aldı.

Başakşehir'de bagajındaki tıbbi cihaz ile çalınan otomobil park halinde bulundu.

Ekipler otomobili bulunduğu yerden alarak, araç çalındığı sırada bagajında bulunan tıbbi cihazın parçası ile Bender'e teslim etti.

  • Prof. Dr. Bender, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, polis ekiplerine teşekkür ederek, "Duktoskopi cihazı bir sistem. Benim aracımdaki aparat cihazın bir parçası. Meme hastalıklarının teşhisinde kullanılıyor. Arızası vardı, onun için aracıma almıştım, o gün de aracım çalındı" diye konuştu.

Dünyada bir ilk gerçekleştirdi

  • Cihaz ile bazı tümörleri ameliyatsız çıkardığını anlatan Prof. Dr. Bender, "Ben bu cihazı kullanarak dünyada ilk kez memenin süt kanalı içindeki birtakım tümörleri ameliyatsız çıkaracak bir yöntem geliştirdim" dedi.

Bahçeşehir 1. Kısım Mahallesi Merit Sokak'ta 3 Ağustos'ta "tıklama" diye tabir edilen yöntemle Prof. Dr. Ömer Bender'in kullandığı araca arkadan çarparak durduran şüpheliler, aracı çalmıştı. Olayla ilgili Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 13 Ağustos'ta yaşı küçük olan S.G'yi gözaltına almış, şüpheli hakimlikçe tutuklanmıştı.

#Başakşehir
#Ömer Bender
6 yıl önce