|

Provokatör gözaltında

Okmeydanı’nda Halkevleri üyesi bir grup provokatörle kahvehaneleri dolaşarak iç savaş kışkırtıcılığı yapan Cumhuriyet Gazetesi eski stajyeri Ayşegül Başar gözaltına alındı. Başar, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit eden DHKP-C’li teröristlere övgüler yağdırmıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 05:57 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Okmeydanı’nda kahvehaneleri dolaşan provokatörler, halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmişti.
Okmeydanı’nda kahvehaneleri dolaşan provokatörler, halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmişti.

İstanbul'da laikliği savunma adı altında terör propagandası yapan provokatör arasında yer alan Cumhuriyet Gazetesi eski stajyeri Ayşegül Başar gözaltına alındı. Ortaköy'deki terörist saldırının ardından Okmeydanı'nda Halkevleri üyesi bir grup, önceki akşam kahvehaneleri dolaşarak, terör propagandası yapmıştı.



POLİSE İHBAR YAĞDI


Grup adına kahvehanede oyun oynayan vatandaşlara nutuk çeken Ayşegül Başar, “Bir haftadır bu memlekette Müslüman yılbaşı kutlamaz diyenler bu katliamın sorumlusudur. 7 Haziran'dan bu yana iktidar hırsıyla ülkeyi kana boğanlar bu katliamın sorumlusudur. IŞID'İ besleyen AKP bu katliamın sorumlusudur. Gericilikle, savaşla, faşizmle ülkeyi yönetmek isteyenler bilsinler ki bu memleketi diktatöre bırakmayacağız. Barışın laikliğin ülkesini kuracağız" diyerek halkı kışkırtmıştı.


Baskını andıran bu görüntüntülerden rahatsız olan vatandaşlar, sosyal medya aracılığıyla polise ihbar yağdırmıştı. İhbarın ardından harekete geçen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele timleri, aynı zamanda Halkevleri üyesi de olan ve bir dönem Cumhuriyet Gazetesi'nde staj yapan Ayşegül Başar'ın evine dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Gözaltına alınan Başar, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet binasına götürüldü.



TERÖRİSTLERE ÖVGÜ


Başar, İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li teröristlere, sosyal medya aracılığıyla övgüler yağdırmıştı. Başar ile birlikte halkı kışkırtmaya çalışan diğer provokatörlerin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.






#Okmeydanı
#Terör propagandası
#Ayşegül Başar
#DHKP-C’
7 yıl önce