|

Putin, telefonla arayarak Erdoğan'ı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştüler. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Rusya Federasyonu Başkanı Putin, 24 Haziran seçimlerindeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik etti. Görüşmede iki lider, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine ilişkin kararlılıklarını teyit ettiler. İki liderin, Türkiye ve Rusya’nın başta Suriye olmak üzere bölgesel konularda da işbirliği yapmalarının önemini de vurguladıkları kaydedildi.

Yeni Şafak
14:30 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:52 - 25/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Viladimir Putin
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Viladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Putin’in, Erdoğan’a yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi ve AK Parti’nin zaferi nedeniyle kutlama mesajı gönderdiği bildirildi.

SEÇİM SONUÇLARI SİYASİ OTORİTESİNİ TAM OLARAK GÖSTERDİ

Putin mesajında, seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi otoritesini tam olarak gösterdiğini belirtti.

Mesajda Putin, Türkiye’nin önünde duran güncel sosyal-ekonomik konuların çözümünde, ülkenin dış politikasının güçlendirilmesindeki yönetim anlayışı nedeniyle Erdoğan’ın geniş destek aldığını ifade etti.

Stratejik bir düzeye ulaşan Rus-Türk ortaklık ilişkilerinin gelişiminin ilerici niteliğinden memnun olduğunu kaydeden Putin, ikili, bölgesel ve uluslararası gündemde yakın iş birliğine, anlamlı diyaloğun devamına hazır olduğunu vurguladı.

Bu iş birliğinin Avrasya’da barış, istikrar ve güvenliğin sağlanması yolunda ilerlediğine işaret eden Putin, bunun Rus ve Türk halkının temel çıkarlarına cevap verdiğinin altını çizdi.

DÜNYA LİDERLERİNDEN TEBRİK TELEFONU


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, 24 Haziran seçimlerinde elde ettiği zafer münasebetiyle tebrik telefonlarının gelmeye devam ettiği bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ardından, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ve Kırgisiztan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik ettiler. 24 Haziran seçimlerinin neticesinden duydukları memnuniyeti dile getiren liderlerin, ikili ilişkileri bundan sonraki süreçte de güçlendirme konusundaki kararlılıkları teyit ettikleri belirtildi.


#Erdoğan
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Putin
#Rusya
6 yıl önce