|

PYD’den ölüm tehdidi

SETA tarafından düzenlenen “PKK-YPG’nin Suriye yapılanması” konulu panele katılan Suriye Kürt Gelecek Hareketi Başkanı Siamend Hajo, ‘PKK-PYD Suriye’den çıkmalı’ dediği için örgüt tarafından ölümle tehdit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:01 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Suriye Kürt Gelecek Hareketi Başkanı Siamend Hajo
Suriye Kürt Gelecek Hareketi Başkanı Siamend Hajo
MUSTAFA İLHAN

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından 14 Şubat’ta İstanbul’da düzenlenen “PKK-YPG’nin Suriye yapılanması” konulu panele katılan Suriye Kürt Gelecek Hareketi Başkanı Siamend Hajo, bir toplantıda ‘Terör örgütü PKK-PYD Suriye’den çıkmalı” dediği için terör ögrütü tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

HAİN İLAN EDİLDİM

PYD baskısı altında olduğu belirtilen Kürt Ulusal Konseyi ile Hajo aşiretinden 3 kişi, ayrı ayrı açıklamalar yayımlayarak, Hajo’nun panele katılmasını eleştirdi. Hajo, bu faaliyetlerin Kürt halkının yararına olduğunu ve tehditlere rağmen panele katılmaktan vazgeçmediğini söyledi. Hajo, “Bu üç kişinin de PYD/PKK ile yakınlıkları var. Hajo aşireti çok büyük ve bu üç kişi bütün aşireti temsil etmiyorlar. Aşiret geleneklerine göre bir kişiden eğer vazgeçilirse kanı artık mübah sayılıyor. Bu açıklama beni öldürmek için PKK/PYD’ye bir mesajdır. Beni ihanetle suçladılar” şeklinde konuştu.

PYD DE TERÖR ÖRGÜTÜ

Daha önce Berlin’deki terör örgütü PYD’nin sözde Almanya temsilciliği önünde yapılan protestoda da Alman hükümetinden, PYD'nin terör listesine alınmasını talep eden Hajo, “Türkiye ile bizim uzun bir sınırımız var. Afrin operasyonuna rağmen ilişkimiz devam edecek. Çünkü biz parti olarak Türkiye gibi büyük bir devlete düşmanlık besleyemeyiz" dedi.

KURTULMAK İSTİYORLAR

Hajo, "Kürt Ulusal Konseyi içerisindeki bir kesim PYD/PKK ile yakınlaşmak istiyor. Paneli benden kurtulmak için bir fırsat olarak gördüler. Halbuki PKK terör örgütü listesinde yer alan bir yapı. PKK gibi PYD’yi de o listeye koymamız lazım” ifadelerini kullandı.

#PKK
#PYD
#Siamed Hajo
6 yıl önce