|

Rehavete yer yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari’de şehit olan komiser Ahmet Çamur’un Trabzon’daki cenaze törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, “Şu anda da yüzlerce teröristi askerimiz, polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi, yeterli değil. Bu mücadele devam edecek. Burada rehavete kapılmak yok” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 05:05 - 17/08/2015 Pazartesi
Diğer

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan komiser Ahmet Çamur'un cenazesi, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi. Şehit komiser Çamur'un Türk Havva Kuvvetlerine ait bir uçak ile havalimanına getirilen Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangası tarafından uçaktan alınıp, bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehidin naaşı buradan Çaykara ilçesine getirildi.


ERDOĞAN KATILDI

Çaykara ilçesinde şehit polis memuru Ahmet Çamur için düzenlenen cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Burada konuşan Erdoğan, şehitliğin, peygamberlikten sonra en yüce makam olduğunu belirterek, “Makamların yücesi böyle bir makama Ahmet kardeşimiz ulaşmış durumda" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda “Terör denilen bir bela ile baş başa olunduğunu" aktararak, şöyle konuştu: “Bazı şeyler biliniyor, bazı şeyler bilinmiyor. Şunu bilmenizi istiyorum, kendisine silah doğrultan kim olursa olsun her teröristi, polisimizin de askerimizin de vurma hakkı, yetkisi vardır, bu kesindir. Bunu bilmenizi istiyorum. Şu anda da yüzlerce teröristi askerimiz, polisimiz aslında gömmüştür. Yeterli mi, yeterli değil. Bu mücadele devam edecek.


BUNLAR BATILIN ASKERLERİ

Burada rehavete kapılmak yok. Biliyorsunuz katil maktul meselesi ilk insanla başladı, yani Hazreti Adem'den sonra, Kabil, Habil. Kabil kardeşi Habil'i katletti. Az önce hocamız kitabımızdan bir ayet okudu, orada 'Allah yanında öldürülenlere ölüler demeyiniz' hükmünü okudu. 'Onlar diridirler, siz bilemezsiniz.' Bunu okudu. Kıyamete dek bu mücadele sürecektir. Yani bir tarafta hak olacak, bir tarafta batıl olacak. Bunlar batılın askerleridir, bu batılın askerlerine karşı da milletçe mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu topraklar, şüheda kanıyla yoğrulmuş topraklar. Mücadelemizi kararlı şekilde sürdüreceğiz. Yeter ki biz bir olalım, beraber olalım, birbirimizi Allah için sevelim."



Kızları getirdi


Şehit Ahmet Çamur için ilk tören Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda yapıldı. Törenin ardından şehit Çamur'un naaşı memleketi Trabzon'a gönderilmek üzere uğurlandı. Daha sonra Türk Havva Kuvvetlerine ait bir uçak ile havalimanına getirilen Çamur'un naaşı, tören mangası tarafından uçaktan alınıp, bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaşın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Çamur ile aynı uçakla, şehidin eşi Gökçen Çamur ve çocukları Zeynep Ala, Ayşe Begüm ve Elif Tuğçe ile elinde şehidin fotoğrafını taşıyan ikiz kardeşi Mehmet Çamur da Trabzon'a geldi. Şehidin naaşı buradan Çaykara'ya gönderildi. Şehit Ahmet Çamur'un, hem öksüz hem de yetim olduğu belirtildi.



Kars'tan acı haber


Şemdinli'de şehit olan 3 asker toprağa verilmeden bir şehit haberi daha geldi. Kars'ın Kağızman ilçesi Karakale köyü kırsalında operasyon yapan jandarma özel hareket timleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada Jandarma Özel Harekat Timi'nde görevli astsubay başçavuş Nurettin Öztürk şehit oldu. 3 terörist de öldürüldü. Şehit Öztürk'ün, Kırıkkale'deki baba evine ateş düştü. Babas Habip Öztürk'e oğlunun şehit olduğu haberi verildi. Baba Öztürk ve yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Öztürk'ün cenazesi, Kars'ta düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.



#Ahmet Çamur
#şehit polis memuru Ahmet Çamur
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#astsubay başçavuş Nurettin Öztürk şehit
9 yıl önce