|

Reyhanlı'daki şüpheli paketten bomba çıktı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde park halindeki bir otomobilde bomba olduğu ihbarı yapıldı. Bomba alarmı ile arama yapılan otomobildeki düzeneğin bomba olduğu kesinleşti. Valilik, bombanın uzman ekipler tarafından imha edildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
15:07 - 3/04/2015 Cuma
Güncelleme: 19:44 - 3/04/2015 Cuma
DHA

Reyhanlı'da Suriye plakalı aracın altına bırakılan ve fünyeyle etkisiz hale getirilen şüpheli paketten uzaktan kumandalı patlayıcı çıktığı bildirildi.



Valilik'ten açıklama


Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 13.00 sıralarında güvenlik birimlerine yapılan ihbar ile Bağlar Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'nde Suriye uyruklu C.D'ye ait aracın altında patlayıcı madde bulunduğu belirtildi.



Olay yerine giden ekipler tarafından güvenlik çemberi oluşturulduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Bomba imha ekiplerinin müdahalesi ile uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı madde kontrollü olarak saat 15.10'da etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu patlayıcının Suriye içindeki muhalif grupların kendi aralarındaki ihtilaflara bağlı olarak yerleştirildiği değerlendirilmektedir."



Konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.



Bir ay önce bomba bulunmuştu


11 Şubat 2013'te 18 ve 11 Mayıs 2013'te de 52 kişinin ölmesine neden olduğu iki ayrı bombalı saldırının hedefi olan Reyhanlı İlçesi'nde geçen 1 Mart'ta da Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Cephet-ül Hak komutanlarından 40 yaşındaki Yusuf El Hasan'ın Suriye plakalı otomobilinin altına 2 bomba bırakılmış, devriyede olan polisin dikkati sayesinde fark edilen bomba, robot yardımıyla kontrollü olarak imha edilmişti.

#reyhanlı bomba
#reyhanlı ihbar
#reyhanlı alarm
9 yıl önce