|

Afrin’den Reyhanlı’ya ikinci roketli saldırı: 1 ölü, 32 yaralı

Zeytin Dalı Harekatı'yla terör unsurlarından temizlenmesi amaçlanan Suriye’nin Afrin bölgesinden Hatay’ın Reyhanlı ilçesine PYD'li teröristlerce iki kez roketli saldırı düzenlendi. İlçe Belediye Başkanı Şanverdi ilk saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Yeni Şafak
18:33 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 18:44 - 21/01/2018 Pazar
AA
Reyhanlı ilçesine roketli saldırı düzenlendi.
Reyhanlı ilçesine roketli saldırı düzenlendi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kent merkezine ikinci roketli saldırı düzenlendi. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlatıldığı Suriye’nin Afrin bölgesinden teröristler Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, belediye binası yakınlarında 2 roketli saldırıda bulundu.

Olay yerine ambulans ve polis ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sivillere yönelik ilk saldırı

İlçeye bağlı Rıfat Bahadırlı Caddesi üzerindeki bir ev ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir iş yerine Suriye tarafından ateşlendiği belirtilen yere roket isabet etti.

Aynı dakikalarda Tayfur Sökmen Caddesi'ne de roket isabet ederken, Suriyeli olduğu belirtilen bir kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralananların da olduğu öğrenildi.

İlçe Belediye Başkanı Şanverdi saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 32 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Binalarda ve araçlarda hasar meydana geldi.

Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği aldı.

Hatay Valisi Ata'nın açıklamaları

Hatay Valisi Erdal Ata, Reyhanlı ilçesine roket atılmasıyla ilgili, "Suriye'den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 31'i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi, 4 ağır yaralı var." dedi.

Hastane yetkililerinden yaralılar hakkında bilgi alan Ata, ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Reyhanlı ilçesinde meydana gelen olayda 37 kişinin yaralandığını söyledi.

  • "Suriye'den atılan roketler marifetiyle 37 yaralımız var. Bunlardan 31'i ayakta tedavi sonrası taburcu edildi,
    4 ağır yaralı var.
    Bunların 3'ü Hatay Devlet Hastanesinde, biri Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde. Şu an Reyhanlı Hastanesinde de 2 hastamız var ve sağlık durumları iyi, gözlem altına alındılar. Onlar da muhtemelen yakın tarihte taburcu edilecekler."

Ata'nın ziyaretine AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal ve Fevzi Şanverdi de katıldı.


#Reyhanlı
#roketli saldırı
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce
default-profile-img