|

Suriyeli yetimlere yaşam merkezi

İHH ve Katar Raf Yardım Kuruluşu’nun işbirliği ile Hatay Reyhanlı’daki Suriyeli yetimler için 1560 çocuk kapasiteli yetimhanenin temeller atıldı. Türk evlerinin sıcaklığı ve sokak dokusu ile ev vurgusu yapılan Minik Kalpler Yetim Köyü yüzlerce çocuğun umudu olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:29 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Suriye'deki savaşın mağduru olan bin 560 yetimin sağlıklı bir şekilde yetiştirilmeleri için Reyhanlı'da Çocuk Yaşam Merkezi projesi hayata geçiriliyor. Gerçekleşecek olan proje ile yetim çocukların, gerek duydukları temel eğitim, barınma, sağlık ve rehabilitasyon ihtiyaçları karşılanacak.



EVLERİNDEN ESİN


Proje kapsamında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bin 560 çocuk kapasiteli Minik Kalpler Yetim Köyü'nün temel atma töreni gerçekleştirildi. Okul, sosyal alan ve barınma gibi yaşam alanlarının yer alacağı Minik Kalpler Yetim Köyü, dünyanın en büyük yetimhanelerinden biri olacak. Eski Türk evlerinin sıcaklığı ve sokak dokusu ile ev vurgusu yapılan merkezdeki site, kız ve erkek yetimler için iki ayrı bölümden oluşacak. Merkez'de kız yetimler için 31, erkek yetimler için 34 ev bulunacak.



YETİM ŞURASI 24 EKİM'DE


24 Ekim'de İslam dünyasındaki yetim derneklerini bir araya gelip Dünya Yetimler Şurası'nın yapılacağının haberini veren Yıldırım, yetimlerin sorunlarının masaya yatırılacağını belirterek şunları söyledi: “Dünyanın birçok yerinde yetimlerin kaldığı yerlerde hayvanlar bile barınamaz. O yüzden bu yılı yetimhaneleri iyileştirme yılı ilan ettik. Çok acı bir manzara ile karşılaştık. 12 metrekarelik odalarda 40 yetimin kaldığını gördük. Peygamberimiz 'Bir evde bir yetimin gözyaşı varsa o ev harap olmuştur' diyor. Gelin bütün yetim gözyaşlarını silelim.”


#Katar Raf Yardım Kuruluşu
#Hatay Reyhanlı
#Suriyeli yetimlere yaşam merkezi
9 yıl önce