|

Şırnak'ta PKK'nın hain tuzağı boşa çıkartıldı

Şırnak merkezde devam eden terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan bir bina kontrollü bir şekilde patlatıldı. Teröristlerin binaya, güvenlik güçlerinin üzerine yıkmak için düzenekler kurduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
11:45 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:27 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün Şırnak'ta bölücü terör örgütü mensupları tarafından, güvenlik güçlerinin üstüne yıkılmak üzere çok sayıda el yapımı patlayıcılar ile tuzaklanan bina, operasyonu icra eden birlikler tarafından fark edilmesi sonucunda gerekli kontrollerin yapılıp boş olduğunun anlaşılması sonucunda kontrollü bir şekilde patlatıldı.



Patlama sonrası çöken bina kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.





Cumhurbaşkanı da 'uzaktan patlatılmalı' demişti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da dün yaptığı açıklamada, terörle mücadeleye değinerek, "Biz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğimiz için bu derece büyük sorunla karşılaşıyoruz. Ancak güvenlik kuvvetlerimizin de can güvenliklerini düşünmek, onların hayatlarına da aynı ihtimamı göstermek mecburiyetindeyiz. Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir" demişti.



#şırnak
#terörist
8 yıl önce