|

Saadet Partisi'nden ittifak açıklaması

Alternatif ve Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Burkan'ın, 2015 seçimleri öncesinde birleşme görüşmesi yaptıklarını açıkladığı 9 partinin arasında olan Saadet Partisi bir "ittifak" görüşmelerini yalanladı. Saadet Partisi'nin "ittifak yapacağız" diyen Burkan'a değil de sözlerini yapan medyayı hedef göstermesi de dikkat çekti.

16:19 - 3/12/2014 Wednesday
Güncelleme: 16:41 - 3/12/2014 Wednesday
Yeni Şafak
Saadet Partisi'nden yapılan açıklamada, "Saadet Partisi, bu tür gayri ciddi ve gayri ahlaki hiçbir çalışmanın içerisinde yer almamış, bundan sonra da yer almayacaktır" denildi.


SAADET MEDYAYI HEDEF YAPTI


Saadet Partisi'nin "ittifak görüşmesi yapıyoruz" açıklaması yapan Alternatif ve Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Burkan'ı değil de sözlerini haberleştiren medya organlarını hedef yapması da dikkat çekti.


İKTİDARIN TEK ADRESİ BİZİZ


Saadet Partisi'nden yapılan açıklama şöyle: "Bu gün bazı haber sitelerinde yer alan haberler hem yalan hem de asılsızdır.  Bu tür haberler Saadet Partimizi yıpratmak amacıyla bazı çevreler tarafından kasıtlı olarak gündeme taşınmaktadır. Saadet Partisi, Türkiye’nin en köklü siyasal hareketidir. Sadece ve sadece milletten aldığı güç ve destekle bundan sonraki muktedir siyasal iktidarın tek ve yegane adresi olacaktır. Bu tür kasıtlı ve manüplatif haberler partimizin millet nezdinde gördüğü teveccühü önlemeye yetmeyecektir. Saadet Partisi’nin tek ittifak adresi milletir. Milletimizle birleşerek, Yeniden Büyük Türkiye’yi kuracaktır."


13-14 ARALIK'TA TOPLANACAĞIZ


Alternatif ve Değişim Partisi (AL Parti) Genel Başkanı Mustafa Burkan, tüm medya organlarına gönderilen basın açıklamasında, aralarında Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti ile ve İdris Naim Şahin'in kurduğu Millet ve Adalet Partisi ile İdris Bal'ın kurduğu Demokratik Gelişim Partisi'nin de olduğu partiler ittifak çalışmalası yürüttüklerini ve 13-14 Aralık'ta bir araya gelme niyetinde olduklarını açıklamıştı.


Öte yandan Burkan'ın açıklamalarını ittifak yapılacak partiler arasında gösterilen Merkez Parti'si de yalanladı. Merkez Parti Sözcüsü Aydın Tümen yaptığı açıklamada "Gündemimizde hiçbir parti ile 'seçim ittifakı' düşüncemiz yoktur" dedi.
#9 parti birleşiyor
#Saadet Partisi
#Alternatif ve Değişim Partisi
9 years ago