|

Saadet Partisi'nin kirli ittifakından seçmen rahatsız

31 Mart Yerel Seçimleri için sandıkların kurulmasına saatler kala, ortaya çıkan kirli ilişkiler, Saadet Partisi'ne gönül veren seçmenlerin rahatsızlığını büyüttü.

Yeni Şafak
15:29 - 30/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 19:50 - 30/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Seçimlerden önce yaşanan istifalardan bazıları toplu bir şekilde gerçekleşirken, kimi istifalar da bireysel olarak yapıldı.
Seçimlerden önce yaşanan istifalardan bazıları toplu bir şekilde gerçekleşirken, kimi istifalar da bireysel olarak yapıldı.

31 Mart seçimine bir kala Saadet Partili seçmenin içi rahat değil. Seçime giden süreç boyunca yaşanan ittifaklar akılları karıştırdı.

Terör örgütünün uzantısı HDP ve İyi Parti ile anılan Saadet Partisi, seçmenlerini kararsızlığa sürükledi.

Geçtiğimiz günlerde PKK terör örgütü ile bağlantılı 82 ismin Saadet Partisi listelerinden aday gösterildiğinin ortaya çıkması da seçmenin rahatsızlığını büyüttü.

HDP ile örtülü ittifakını sürekli yalanlayan, fakat belediyelerde meclis üyesi adayı olarak gösterilen isimlerin belli olmasıyla, kurduğu gizli ittifak gözler önüne serilen Saadet Partisi'nde istifalar peş peşe gelmişti.

İstifalar arka arkaya geldi

Seçimlerden önce yaşanan istifalardan bazıları toplu bir şekilde gerçekleşirken, kimi istifalar da bireysel olarak yapıldı.

Bingöl’ün Genç ilçesinde Saadet Partili 22 kişi istifa ederken, Genç İlçe Başkanı dahil 11 kişi ise AK Parti’ye geçiş yaptı.

Kendisinin haberi olmadan ilçeden belediye başkan adayı gösterildiğini belirten Fikri Karagöz, yaşananları "Bizim haberimiz olmadan farklı bir ismi belediye başkan adayı olarak göstermişler. Bu nedenle istifa ettim" cümleleriyle özetlemişti. Genç ilçesinde HDP seçimlerde herhangi bir ismi aday göstermedi.

Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz, HDP'nin büyükşehir ve merkez ilçelerde, Saadet Partili adayları destekleyeceğini söyledi.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Adıyaman’da Saadet Partisi'nin adayı Ahmet Faruk Ünsal’ı destekleyeceklerini açıklamıştı.


"Bizler Müslümanız. İllegal örgütlerle işimiz olmaz"

Saadet Partisi'nin HDP ile kurduğu ittifaka bir tepki de Esenyurt'tan geldi. Saadet Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi 2. sıra adayı Hıdır Çakar, AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci'ye destek için istifa ettiklerini düzenlenen mitingde açıkladı.

Çakar istifasını "Partimden istifa ediyorum. Sebebine gelince; dağda askerimiz şehirde polisimiz, bizim illegal örgütler ile işimiz olamaz. Biz milli görüşçüyüz. Biz Müslümanız" ifadeleriyle duyurdu.

Şehit babası adaylıktan çekildi

Elmadağ Belediye Başkan Adayı Nuri Yurdakul, şehit babası olarak, partisinin yer aldığı ittifaka tepki göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Erbakan uyardı: Milli Görüşe oy vermiş olmazsınız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP, HDP ve İyi Parti ile ittifaka giren Saadet Partisi'ni eleştirdi.

Erbakan, "Bu partiye verilecek oylar asla Milli Görüş’e verilmiş oylar olmayacaktır" ifadeleriyle partilileri uyardı. Erbakan, AK Parti'nin 17 yıldaki hizmetlerinin altını çizerek, "Doğruyu, faydalıyı, hayırlı olanı desteklemek, yanlışı, zararlıyı ve şerri de ortadan kaldırmak temel düsturumuzdur" vurgusunu yaptı.


Seçmen kirli ittifakı gördü

Saadet cephesinde ittifak adı altında kirli ilişkiler yürütülürken, Saadet Partisi seçmeninin de rahatsızlığı had safhaya ulaştı.

Saadet seçmeninin rahatsızlığının sandığa yansıyacağı kaçınılmaz görünüyor.



#Saadet partisi
#HDP
#Celal Doğan
#DSP
5 yıl önce