|

Sadece Japonya ve Türkiye'de var

Japonya'dan sonra dünyada ilk olarak üretilen desenli iplik üretim tesisinin ikincisi Niğde'de organize sanayi bölgesinde faaliyete başladı. Niğde'de üretilen desenli iplikler 5 ülkeye ihraç ediliyor.

Yeni Şafak
14:58 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:28 - 19/12/2016 Pazartesi
IHA
Desenli iplikler Japonya’dan sonra Niğde’de üretiliyor.
Desenli iplikler Japonya’dan sonra Niğde’de üretiliyor.

İlki Japonya'da olan desenli iplik üretim tesisinin ikincisi Niğde'de kuruldu, 120 işçi istihdam ediliyor. Üretici Eyüp Doğanlar, Japonya'daki tesisin aynısını Niğde'ye kurduklarını ve faaliyete başladıklarını söyledi. Fabrika sahibi Doğanlar, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla dolar bozdurma kampanyasına destek vererek, "Bizi kağıt parçasıyla korkutarak terbiye etmesinler" dedi.



1996 yılından beri tekstil üzerine fabrika çalıştıran Eyüp Doğanlar, tesisin yaklaşık 80 milyona mal olduğunu ve toplamda fabrikalarında 400 kişiyi istihdam edildiğini ifade etti.



Dünyada ikincisi Niğde'de


  • Fabrika sahibi Doğanlar, "İplik üretimimizi 1996 yılından beri yapıyoruz. Desenli iplik üretim tesisimiz teknolojik olarak Dünya'da 2 ülkede var. Birisi Japonya'nın Tokyo şehrinde biriside Türkiye'de Niğde ilimizde. Desenli ipliklerimiz son teknolojik makinelerle işleniyor. Saç teli kadar ince üretmiş olduğumuz ipliklere desen veriyoruz. Saç teli gibi inceliği olarak 40, 50 ve 80 numara ipliğe desen vererek elde ediyoruz. Ürettiğimiz desenli ipliklerimiz hayatımızın her alanında kıyafetlerimiz de kullanılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın yatırım çağrısına kulak verdi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatırım çağrısından sonra daha da atağa kalktıklarını belirten Doğanlar, "Desenli iplik tesisimizi kurduktan sonra 2018 yılında daha da genişletmeyi planlıyorduk ancak Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine genişleme çalışmalarına 2017 yılı içerisinde başlayacağız. Sanayicimiz burada çok iyi irdeleyip araştırıp inovasyon yani yüksek kalitede üretim yapması gerekiyor. Yoksa eski bildiğimiz üretimlerle bir yere varamayız. Katma değeri yüksek üretim yapmadan Türkiye hiçbir yere varamaz. Sayın Cumhurbaşkanımızda, Başbakanımız da bunu söylüyor. Ama Başkanımızda yalnız Cumhurbaşkanımızda yalnız. Ben Cumhurbaşkanımızın çağrısının altına imzasını atarım. Herkes dolarını bozdursun, bizi kağıt parçasıyla korkutarak terbiye etmesinler. Karşılıklı fazla para basarak bizi terbiye ediyorlar. Artık bizleri terbiye etmelerine izin vermeyelim" diye konuştu.










#Niğde
#İplik
#Desenli iplik
#Fabrika
7 yıl önce