|

Sağlık Bakanlığı'ndan ABD hamlesi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Fahrettin Keleştemur başkanlığındaki bilim heyeti, sağlık hizmetlerinde iş birliği görüşmeleri için ABD'ye gidiyor.

Yeni Şafak
18:08 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:10 - 3/12/2015 Perşembe
AA

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ziyaretin temel amacının Türkiye'de sağlık bilimi ve sağlık teknolojisiyle ilgili araştırmaları teşvik ve organize etmek, finansal destek sağlamak ve bilim insanı yetiştirmek olduğu belirtildi.



Açıklamada, ziyarete ilişkin değerlendirmelerine yer verilen TÜSEB Başkanı Keleştemur, sağlık, bilim ve teknoloji alanında ülkeye ve insanlığa hizmet etmek amacıyla, Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak ve sürekli kılmak için çalışmalar yürüttüğüne işaret etti.



Keleştemur, "Ülkemizin ileri teknoloji ve inovasyon ihtiyacını karşılamak, yeni ürünlerin üretimini ve var olanların gelişimini sağlamak için yapılanma, örgütlenme ve işbirliklerine başlanmıştır. Devlet ve özel sektörün güç birliği yanında bilim dünyası, üniversiteler ve yurt dışı kaynaklar harekete geçirilecektir. Bu çerçevede yurt dışında ABD'de NIH, İngiltere'de MRC, Almanya'da Max Planck ve Fransa'da INSERM ile işbirlikleri yapılacaktır" ifadesini kullandı.



İlk Türk Amerikan Sağlık Bilimi Toplantısı yapılacak

Açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı ve bilim heyetinin yapacağı ziyaret çerçevesinde, Amerika'nın Boston şehrinde Harvard Üniversitesi Hastanelerinde, İleri Teknoloji Laboratuvarları, İşbirlikleri Görüşmeleri, Türk bilim adamları ile beyin fırtınası, Yale Üniversitesi ziyareti, Washington temasları, Amerikan Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerin yanı sıra, NIH'de işbirliği toplantıları ve Washington Türk Amerikan İslam Merkezi Külliyesi'nde ilk Türk Amerikan Sağlık Bilimi Toplantısı, John Hopkins Üniversitesi ve TÜSEB'in katılımı ile yapılacak.



Görüşmelere ABD'de yaşayan Türk bilim adamları ve sivil toplum kuruluşları da katılarak tavsiye ve destek sağlayacak.



"2023 Sağlık Hedefleri"ndeki başlıkları yerine getirmek için yapılacak görüşmelerin sonuçları, yarın Washington Büyükelçiliğinde, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Gümüş'ün başkanlığında açıklanacak.



#abd
#sağlık
#sağlık bakanlığı
8 yıl önce