|

Başbakan Yıldırım Afrin'den saha bilgilerini medya temsilcileriyle paylaştı

Başbakan Yıldırım, medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda Afrin'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 11.05'te Gülbaba mevkiinden kara harekatının başladığını açıklayan Başbakan Yıldırım, harekatın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinliğinde güvenli alan oluşturulacağını ifade etti.Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ile Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün de katıldığı programda Başbakan, Türk medyasının milli bir duruş sergilediğini dile getirdi.

Yeni Şafak
11:13 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 17:00 - 21/01/2018 Pazar
AA
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım'ın, medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı başladı.

Başbakanlık Vahdettin Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen toplantının ana gündem maddesinin, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/YPG-PYD ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" olduğu öğrenildi.

Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da yer aldı. Çok sayıda medya temsilcisinin bulunduğu programa, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ile Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de katıldı.



4 safha 30 kilometre

İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı. Afrin'de yerleşik tüm terör örgütlerinin temizleneceğini belirten Yıldırım, harekat başlamadan önce diplomatik bütün görüşmeler yapıldığını da aktardı.

Başbakan Yıldırım, 11.05'te Gülbaba mevkiinden kara harekatının başladığını açıkladı.


"Bölge terörden temizlenene kadar operasyon sürecek"

Başbakan Yıldırım'ın toplantıda verdiği mesajlara ilişkin açıklama yapan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Türk medyasının milli bir duruş sergilediğini ifade etti.

Operasyona dair de değerlendirme yapan Karagül, "Fırat Kalkanı Harekatı yapılmasa, Afrin'e operasyon kolay olmazdı" dedi.

Başbakan Yıldırım'a operasyonun ne zaman sona ereceğinin sorulduğunu da belirten Karagül, "Ne zaman terörden temizlenirse o zaman biteceğini söyledi" diye konuştu.

#Binali Yıldırım
6 yıl önce