|

Şahin’den tarıma tarlada destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli İlçesi’nde çiftçiye verilen destekleri yerinde inceledi. Patlıcan fidesi desteği sonrası dikimine bizzat katılan ardından da nar bahçesini ziyaret eden Şahin, tarım ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

00:00 - 9/05/2021 Sunday
Güncelleme: 08:38 - 9/05/2021 Sunday
Yeni Şafak
Fatma Şahin
Fatma Şahin

Tarıma ve çiftçiye verdiği desteklerle kalkınmada önemli rol oynayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin coğrafi şartlarına göre verdiği desteklere devam ediyor. Bu kapsamda yakın zamanda Oğuzeli İlçesi’nde 114 üreticiye 6 bini Hicaz narı, 500’ü Katırbaşı narı olmak üzere toplamda dağıttığı 6 bin 500 nar fidanının ekimi sonrası ekim yapılan araziyi ziyaret etti. Ziyaretinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İlçe ziyaretinin devamında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Gıda Daire Başkanlığı’nca 1 milyon Antep dolmalık patlıcan fidesi dağıtımı sonrası çiftçilerce yapılan ekime katıldı. Çiftçilere ekimde yardım eden Başkan Şahin, çiftçilerle sohbet etti, verilen destekler hakkında düşüncelerini sordu.

6,5 MİLYON FİDE DAĞITILACAK

  • Öte yandan 2021 yılı Bahar Dönemi il genelindeki fide ve fidan taleplerini karşılamak üzere 4 milyon 300 bini biber, bir milyonu Antep dolmalık biber, bir milyonu Antep dolmalık patlıcan, 125 bini tarla domatesi ve 75 bini Sof domatesi olmak üzere toplamda 6 milyon 500 bin fide dağıtımının startını verdi. Yüzde 60 oranında Büyükşehir Belediyesi desteği ve katkısı ile Gaziantep il ve ilçe genelindeki üreticilere dağıtımı fide dikim dönemi planına göre gerçekleştirilecek. Ayrıca Gastronomi ve Tarımsal Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerle ürünün verim ve kalite oranın arttırılması planlanıyor.
#Gaziantep
#Fatma Şahin
#Çiftçi
3 years ago