|

Sakarya'daki vahşette hayvan severler şikayetlerinden vazgeçti

Sakarya'da patileri ve kuyruğu kesilmiş halde buldukları yavru köpeğin tedavisini üstlenen, ve Türkiye gündemine taşıyan 2 hayvan sever, Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri ifade ile köpeğin ölümüne neden olduğu iddiası ile tutuklanan kepçe operatörü İlhan M. hakkındaki şikayetlerinden vazgeçti.

Yeni Şafak
10:04 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:13 - 21/06/2018 Perşembe
Diğer
Sapanca'da patileri ve kuyruğu kesilmiş hale bulunan yavru köpek hayatını kaybetmişti.
Sapanca'da patileri ve kuyruğu kesilmiş hale bulunan yavru köpek hayatını kaybetmişti.

Sakarya Sapanca Yüzevler Mahallesi'nde geçen hafta bir yavru köpek veteriner Sevin Özyuva ve hayvansever Nuray Ersoy tarafından patileri ve kuyruğu kesik halde bulundu. Hayvanseverler, patileri ve kuyruğu kesik haldeki köpeği tedavi için hayvan hastanesine götürdü. Köpeğin, yaralı haldeki görüntüsünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından ölümü, yurt çapında her kesim tarafından tepki ile karşılandı.

Hürriyet'in haberine göre, olayın ardından köpeğin bulunduğu bölgede yol kenarındaki otların temizlerken yavru köpeğin ayaklarının ve kuyruğunun komasına neden olduğu iddiası ile kepçe operatörü İlhan M. gözaltına alındı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda sorgulanan İlhan M., ifadesinde, "Suça konu olarak çalıştığım yerde 3-4 köpek gördüm. Çalıştığım bölgedeki çukurları dolduruyordum, ancak köpeklere zarar vermedim. Ben yol kenarındaki çukurları doldurup otları temizliyordum. Suçsuzum " dedi.

Şikayetlerinden vazgeçtiler

Türkiye'nin 1 haftadır konuştuğu yavru köpeğin ölümü ile ilgili dün ise önemli bir gelişme yaşandı. Köpeği bulan ve o çevredeki hayvanları besleyen veteriner Sevin Özyuva ile hayvan sever Nuray Ersoy, Sapanca Cumhuriyet Savcısı Gökhan Düğer'e verdikleri ifadelerinde tutuklu kepçe operatörü İlhan M.'den şikayetlerinden vazgeçtiklerini söyledi.

  • Her iki hayvansever ifadelerinde şunları söyledi: "Olayın gerçekleştiği Sapanca Hacımercan ilçesinde bulunan yolda ve çevresinde yetişkin ve yavru hayvanların yeme içmelerini, tedavilerini, bakımlarını üstlenmekteyiz. Bu işlemleri uzun süredir ve düzenli olarak yaptığımızdan ötürü hayvanları sahiplenmiş bulunmaktayız. Bahse konu olayın gerçekleştiği yerde yaralanan ve sonrasında ölen köpeğin iş makinesi kullanan kişi tarafından kasıtlı bir şekilde zarar verildiğini düşünmemekteyiz. Bu kişinin ihmali sonucunda bu olayın gerçekleştiğini düşünmekteyiz. Bu şahıstan şikayetçi değiliz" dediler.
#Sakarya
#Köpek
#Hayvan hakları
6 yıl önce