|

Sanat nöbette

Günden Geceye “Day To Night” adlı Karma Eserler Sergisi İstanbul'un en gözde mekanlarından 360 İstanbul’da ziyaretçisini bekliyor. 5 Ağustos'ta açılacak olan sergi ay sonuna kadar gece gündüz gezilebilir. Aralarında yurt dışında ödül almış sanatçıların eserlerinin de yer aldığı serginin küratörü Işık Gençoğlu, mekânda canlı performansların olacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 01:11 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

360 Entertainment Group, Günden Geceye “Day To Night” Karma Eserler Sergisine ev sahipliği yapacak. Sanatseverler 5 - 31 Ağustos tarihlerinde istedikleri zaman gündüz gece fark etmeksizin sergiyi gezebilecek isterlerse mekânın tadını çıkartabilecekler. 360İstanbul için özel geliştirilen “Day To Night” Projesi, zaman zaman canlı performansların yer alacağı sanat içeren, sergi merkezli yeni bir iletişim projesi olacak. Küratör Işık Gençoğlu'nun geliştirdiği “Day To Night” sergisinde 15 sanatçının farklı teknik ve disiplinler ile hazırladığı eserler yer alacak.



GÖRÜP, BİLİP, DİNLEYİN


“Day To Night” sergisinin bir bütünün ilk ayağı olduğunu belirten Küratör Gençoğlu, sergilerin devam edeceğini belirterek “Her defasında yeni bir konuyu alıp İstanbul'un özünde işliyor olacağız” diyor. Bu projenin bir diğer özelliği ise amaca hizmet eden eserlerden oluşmuş karma bir sergi olması. Eserler sadece bu konuya özel sıfırdan üretilebildikleri gibi, daha önce ulusal ve uluslararası birçok önemli sergilemelere layık görülmüş ve kendi hikâyeleri ile konuya dâhil edilmiş.



İstanbul gibi 24 saat canlı olan bir şehrin tüm özelliklerini en iyi şekilde ifade edebilmek için gerçekleşecek sergide gündüz ve gecenin halleri işleniyor. Gündüz yaşanan çoğu güzelliğin gece yaşanamaması, yaşanan olumsuzlukları güneş ışınlarının örtememesi, hayatın, güzelliklerin ya da olumsuzlukların gece de devam ettiği mesajını verebilmek için Günden Geceye sergisi 360İstanbul gibi kapılarını sanata gündüz ve gece açan İstanbul' iyi görebilecek bir mekân seçilmiş.



SANAT CANLI TUTULACAK


Eserleri mekânın her köşesine dağıtarak gündüz ve gece nasıl göründükleri gösterilip, sanatçıların zaman zaman gerçekleştirecekleri canlı performanslar ile canlı bir sanat mecrası oluşturmakta planlanıyor. Küratör Gençoğlu “Estetik kaygıdan çok sesimizi duyurmak esas. Bundan sonraki projelerde de hedefimiz 360İstanbul gibi uluslararası katılımı olan bir mekânda tüm dünyaya mal olmuş eserlerden, daha önce sergilenme fırsatı yakalayamamış genç sanatçılarımızın işlerine kadar geniş bir yelpazede eser gösterebilmek” diyor.



SANAT GALERİSİ DEĞİL


Dünyanın dört bir yanından misafir ağırlayan 360İstanbul'un eserleri gösterebilecek en iyi yer olduğunu anlatan Küratör Gençoğlu “Akşam belirli saatte kapanan bir galeri de değil de neredeyse gece-gündüz hep açık olan bir mekânda “yola düşen” herkese hitap ediyor olmak çok daha ikna edici” diyerek neden sergiyi 360İstanbul'da gerçekleştireceklerini açıklıyor.



Yeni bir çalışmayı denedik


Yeni bir çalışmayı denediklerini söyleyen Küratör Işık Gençoğlu iddiadan çok uzak, söyleyecekleri olana zemin olabilme hedefini taşıdıklarını söylüyor. Sanat üzerinde söylenecek çok şey var olduğunu belirten Gençoğlu “Sanat üzerinden söz söylemek artık bizim imzamız oldu. Bir kişi “acaba” dese biz amacımıza ulaştık demektir” diyor.



#Entertainment Group
#Günden Geceye
#Karma Eserler Sergisi
#Day To Night
9 yıl önce