|

Sarıkamış Şehitleri anısına bisiklet sürdüler

1. Dünya Savaşı'nda, Osmanlı ordusunun işgal altındaki toprakları kurtarmak amacıyla, 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatının 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bisiklet turu düzenlendi.

Yeni Şafak
18:19 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 18:46 - 22/01/2018 Pazartesi
IHA
Kars Sarıkamış Şehitleri anısına bisiklet sürdüler
Kars Sarıkamış Şehitleri anısına bisiklet sürdüler

1. Dünya Savaşı’nda Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı ve 90 bin askerin şehit düştüğü Sarıkamış Harekatının 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde, ‘Yeşilyurt’tan Bürücek Zirvesine Bisiklet Turu’ düzenlendi.

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi işbirliği halinde gerçekleşen, Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulübünün destek verdiği etkinlik için Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki İdari Binasının önünde tören düzenlendi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 7’den 70’e çok sayıda bisiklet sevdalısının katıldığı etkinlikte sporcularla tek tek tokalaşarak başarılar diledi.

Sarıkamış Şehitleri anma etkinliklerinin artık geleneksel hale geldiğini ifade eden Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulüp Başkanı Mustafa Ekici, düzenlenen organizasyondan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür ederek, “Ülkemizdeki birlik ve beraberlik ortamına bisiklet kültürüyle destek olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda, Sarıkamış şehitlerini anmak ve onları unutmadığımızı göstermek adına düzenlenen bu etkinliği sahiplenen Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Binlerce şehit verdiğimiz bu anları unutturmamak, milletimizin hafızasında diri tutmak için bisiklet turunun düzenlenmesi ülkemiz, şehrimiz ve ilçemiz açısından büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

#Malatya
#Sarıkamış Şehitleri
6 yıl önce