|

Savcılık serbest bırakmasa Gülseren yaşayacaktı

Ankara'da bir markette çalışan Gülseren Kartalcı, bir dönem beraber çalıştıkları kişi için karakola giderek 'Can güvenliğim yok' ifadesiyle şikayetçi oldu. Savcılığın gözaltına aldığı zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan bir kaç saat sonra çalıştığı markete giderek Kartalcı'yı öldürdü.

Yeni Şafak
08:59 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 09:58 - 16/12/2018 Pazar
Diğer
Cinayetin ardından polislerin bölgedeki çektikleri güvenlik şeridi.
Cinayetin ardından polislerin bölgedeki çektikleri güvenlik şeridi.

Eşiyle boşanma aşamasında olan Gülseren Kartalcı ile bir dönem aynı markette çalıştığı Canoğul Yiğit arasında yakınlaşma oldu.

Ancak Kartalcı, yakınlaşmanın ilişkiye dönmesini istemedi. Daha önce iki evlilik yapan Yiğit ise kendisiyle görüşmek istemeyen Kartalcı’ya şiddet uyguladı. Cinayet günü de Yiğit’in şiddetine maruz kalan Kartalcı, darp raporu alarak Mamak Polis Merkezi’ne gitti.

Hürriyet'in haberine göre Kartalcı "Beni öldürecek, can güvenliğim yok" diyerek Yiğit’ten şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan Yiğit, adliyeye sevk edildi. Savcılığın ifadesini aldıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı Yiğit’e mahkeme ise bir ay uzaklaştırma cezası verdi.

Kıskandığım için öldürdüm

  • Adliyeden çıkan Yiğit, işyerine giderek Kartalcı’yı 44 yerinden bıçakladı. Ağır yaralı hastaneye kaldırılan Kartalcı, hayatını kaybetti. Yiğit ise kayıplara karıştı. Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro ekipleri, Yiğit’i kardeşinin evine gitmek isterken yakaladı.
  • Bıçak da üzerinde bulunan Yiğit, "Kıskandığım için öldürdüm" dedi.

Ankara Kadın Meclisi üyesi bir grup kadın, cinayetin yaşandığı marketin önünde protesto gösterisi yaptı, olay yerine karanfil bıraktı.

#Ankara
#Cinayet
5 yıl önce