|

Seçim ittifakına liderler karar verecek

AK Parti Sözcüsü Çelik, yerel seçimlerde ittifaka ilişkin açıklamalarda bulundu: Cumhur İttifakı’nın ilkelerine bağlılığımız sürüyor. Her seçimin başka bir mantığı oluyor. Yerel seçimlere dönük olarak, ‘şu mekanizmaya karar verdik’ gibi bir durumda değiliz. Bu ancak Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli’nin bir araya gelmesiyle belirlenecektir.

Haber Merkezi
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 04:01 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası yerel seçim hazırlıkları, ittifak, İdlib ve gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası yerel seçim hazırlıkları, ittifak, İdlib ve gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başkan Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 saat 50 dakika süren MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Toplantıda yerel seçimlere dönük çalışmaları ele aldıklarını belirten Çelik, "Biz herhangi bir seçimden çıktığımız andan itibaren gerek stratejik olarak gerek hazırlıklar olarak her şeyi gözden geçiririz. AK Parti Genel Merkezi her zaman hazırdır. Önemli olan vatandaşın sesine kulak vermektir" dedi.

HER AN GÖRÜŞEBİLİRLER

Çelik, yerel seçimlerde ittifaka ilişkin soruya, şu karşılığı verdi:

"Vatandaşımızdan da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Cumhur İttifakı siyasete kazanımlar getirmiştir. Cumhur İttifakı'nın ilkelerine bağlılığımız sürmektedir. Her seçimin başka bir mantığı oluyor. Sayın Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşmeler son derece verimli görüşmelerdir. Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin takvimine göre bu görüşmeler sürmektedir. Görüşme olur mu? Her an olabilir. Liderlerin takvimine göre karar verilmektedir. Şu anda verilmiş somut bir karar yok. Her an olabilir.

VERİLMİŞ BİR KARAR YOK

İttifakın sürmesi başka şeydir, yerel seçimlerde ittifak başka bir şeydir. İttifakın sürdüğünü vurguluyoruz. Ama yerel seçimlere dönük olarak, 'şu mekanizmaya karar verdik, şu siyasi stille gerçekleştireceğiz' gibi bir durumda değiliz. Bu ancak Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli'nin bir araya gelmesiyle belirlenecektir. Yerel seçimlerle ilgili verilmiş bir karar yoktur. Kamuoyuna yansıyanlar fikir jimnastiği çerçevesindedir."

ATEŞKES ÖNERİSİ TÜRKİYE'DEN

Afla ilgili daha önce açıkladıkları pozisyonlarında bir değişiklik olmadığını vurgulayan Çelik, Tahran'daki üçlü zirveye ilişkin, "Ateşkes önerisini getiren Türkiye olmuştur. İdlib'e rejimin nasıl saldırılar gerçekleştirdiğini hep beraber gördük. Rejim bu çatışmasızlık bölgesini yıkmak istiyor. Burada biz teröristlerle mücadele ediyoruz diyenlerin Türkiye gibi terörle mücadele amacı taşımadığını görüyoruz. Bizim burada tutumuz net. İnsani hassasiyetin korunması ve meşru muhalifler ile teröristlerin karıştırılmaması" dedi.

  • MYK’da gündem yerel seçimler
  • AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi’nde dün basına gerçekleşen toplantının ana gündem başlığını yerel seçim hazırlıkları oluşturdu.
  • Toplantıda, yerel seçimlere hazırlık kapsamında, mevcut belediye başkanlarının seçildikleri günden bu yana yıllık bazda hazırlanan performans raporları, belediyelere yönelik düzenlenen anketler, seçmenle yapılan görüşmeler, milletin beklentileri ele alındı. Yine toplantıda, adaylarda aranacak özellikler, mevcut belediye başkanlarının durumu, seçim kampanyasında izlenecek yöntemler gibi konularda ele alındı. Belediye başkanlarının performanslarının 24 Haziran seçim sonuçlarına etkisine ilişkin yapılan analizler de yine değerlendirmeler arasında yer aldı.
  • İTTİFAK DA KONUŞULDU
  • 24 Haziran seçimleri sürecinde yaşandığı tespit edilen aksaklıklar ve bunların Mart 2019 yerel seçimlerinde tekrarlanmaması için neler yapılabileceği de MYK’nın gündeminde yerini aldı. AK Parti’nin önceki seçimde bıçak sırtı kaybettiği illere yönelik olarak özel çalışmada ele alınan başlıklar arasında yer aldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler için ittifak sinyalinin de konuşulduğu MYK’da AK Parti’nin nasıl bir yol izleyeceği de konuşulan başlıklar arasında. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta katıldığı Tahran’da Suriye’nin geleceği için yapılan üçlü zirve sonrası atılacak adımlar da ele alındığı belirtildi.
#Seçim
#AK Parti
6 yıl önce