|

'Seçim ittifakında bir ihtilaf söz konusu değil'

MHP ile AK Parti kurmayları arasında devam eden seçim ittifakı görüşmelerinde son aşamaya gelinirken Başbakan Yıldırım, "Önümüzdeki günlerde, haftalarda kesin karara bağlanmış olacak. Mutabakat konusunda bir ihtilaf söz konusu değildir" dedi.

Yeni Şafak
09:27 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:50 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım
Başbakan Binali Yıldırım

Belarus ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Afrin'de düşen ATAK helikopterine ilişkin, "Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil ve belirti yok. Bütün ihtimalleri göz ardı etmeden bir kaza kırım heyeti oluşturuldu" dedi. Başbakan Yıldırım, ayrıca AK Parti-MHP ittifakına ilişkin soruları da yanıtladı.

MUTABAKAT KONUSUNDA BİR İHTİLAF SÖZ KONUSU DEĞİL

Başbakan Yıldırım seçim ittifakı ile ilgili olarak şunları söyledi;

"Yapılan çalışmalar öncelikle yerel seçimler değil, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi ile ilgili. Her iki partinin heyeti çalışmalarını tamamladı. Bunlar parti liderleri tarafından son şekli verilecek ve böylece mutabakat metni kamuoyu ile paylaşılmış olacak. Metnin iki veçhesi var. Yasal değişiklikler var. Bu da malum, seçime bir yıl kalmadan önce yapılması gereken değişiklik. Bazı yerel seçimleri de ilgilendiren düzenlemeler var. İttifakın konusu olmamakla birlikte seçimden bir yıl önce çıkarılması gereken hususlar var. Diğer bölümü de partiler arasında yapılan bir protokoldür. Bu husus da önümüzdeki günlerde, haftalarda kesin karara bağlanmış olacak. Mutabakat konusunda bir ihtilaf söz konusu değildir."

#Başbakan
#Binali Yıldırım
#AK Parti
#MHP
6 yıl önce