|

'Seçkin istismarcıların hiçbiri sokaklarda yoktu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi darbeci teröristlere karşı seçkin istismarcıların hiçbirinin sokaklarda olmadığını ve Türk milletinin o geceyi darbecilerin başına yıktığını ifade etti. Erdoğan, Türkiye'ye yönelik manipülatif raporlar yayınlayan Uluslararası Af Örgütü'ne 'endişe duyacağına çık gel bak, TBMM'de ne olmuş?' çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
15:44 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 16:05 - 16/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu:


"15 Temmuz sonrası hukuk dışı bir hamlemiz olmamıştır. Anayasa ve yasalar dışında atılmış adım yoktur.



Darbe gecesi yaşananları eleştirenlerin amacı, Türkiye'nin yaşadığının büyüklüğünü gözlerden kaçırmaya yöneliktir. O gece bir millet ayağa kalkmıştır. Dünyada bunun benzeri yoktur. Bu millet alnından öpülesi bir millettir. Yazılacak birçok eserler oluşacak. O eserlerde bunlar en canlı şekilde yer alacaktır.



Bugüne kadar pek çok şehit yakınımız ve gazimizle görüştüm. Hepsinin gözlerinde görevini yapmış olduğunun huzuru ve mutluluğunu gördüm.



  1. "Seçkin istismarcıların hiçbiri sokaklarda yoktu"
  2. 15 Temmuz'da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında seçkin istismarcıların hiçbiri sokaklarda yoktu. Tanklara karşı gelenler seçkin değildi. Tişörtünü gömleğini çıkarıp tankı bozmak için üretti fikirler. Türk milleti o gece darbecilerin başına gökkubeyi yıkmıştır.

"Endişe duyacağına çık gel bak"

Uluslararası Af Örgütü, endişe duyduğunu iletiyor. Endişe duyacağına çık gel bak, TBMM'de ne olmuş? Gel bunları gör. Sana düşen görev budur.






"Avrupa'da yaşansa idamı getirirler"

İdamın tartışılmasından daha tabi ne olabilir. Bu konuda kararı TBMM verecek. Onlar bu kararı alınca mesele biter. TBMM'nin böyle bir yetkisi var. Bizdeki birkaç aylık PKK, DAEŞ terör eylemleri Avrupa'da yaşansa idamı da getirir, kesintisiz OHAL'i de. Şehitlerimizin ve gazilerimizi soran yok. Biz bunlara rağmen demokrasimize sahip çıkacağız. Bu değerleri AB dayattığı için değil, milletimiz için savunuyoruz."






#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Metin Feyzioğlu
8 yıl önce