|

Seçmen aday profilini çizdi

AK Parti’de yerel seçimlerde aday gösterilecek kişilerin belirlenmesi için yapılan saha araştırmaları şekillendi. Vatandaşlar, işinin ehli, gönlü açık ve güvenilir, herkesle diyalog halinde, çalışkan, heyecan dalgası uyandıracak isimlerin aday olmasını istedi.

Fazlı Şahan
04:00 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 08:59 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Çalışma 81 il genelinde yapıldı.
Çalışma 81 il genelinde yapıldı.

AK Parti, mart 2019 ‘da gerçekleşecek olan yerel seçimler için aday belirleme sürecinde anketler, telefonla ve yüz yüze görüşerek vatandaşın beklentilerini tespit etti.

Vatandaşlara nasıl bir belediye başkanı istersiniz sorusu yöneltildi. Bu soruya büyük bölüm Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyumlu yerel yönetimler görmek istediğini belirtti. Edinilen bilgiye göre, 81 il genelinde yapılan çalışmaya yansıyan görüşler şöyle:

İŞİN EHLİ ÖNE ÇIKIYOR

Vatandaşlar görüşmelerde; memnun oldukları isimlerin göreve devam etmesini isterken, memnun olmadıkları isimler yerine yeni adayları görmek istediklerini belirtti. Yeni adaylar konusunda ise vatandaşların kriteri “işinin ehli” kişiler oldu. İllerinde heyecan dalgası uyandıracak isimler ve yerli aday isteği öne çıktı.

GÖNLÜ AÇIK VE GÜVENİLİR

Vatandaşların belediye başkalarında aradıkları özellikleri, vatandaşı önemsemesi, gönlü açık olması, vatandaş ile diyalog halinde olması, çalışkan ve güvenilir olması şeklinde sıraladı.

ADAY BELİRLEMEDE ETKİN OLACAK

Vatandaşlardan toplanan bu veriler rapor haline getirildi ve aday belirleme süreçlerinde göz önünde bulundurulacak. Vatandaşın beklentilerine en uygun olan isim o bölgenin adayı olacak. Vatandaşın beklentilerine uygun adaylarla gidilecek seçimde daha çok belediyenin kazanılması hedef olacak.

#AK Parti
#Yerel Seçim
6 yıl önce