|

Sefer görev emri olanlar hazır olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta “Reis bizi Afrin’e götür” tezahüratları yapılınca şu karşılığı verdi: Gitme kararını verdiğimiz zaman sizi buralarda bırakmayız. Şimdi eğitimli kadrolarımızı gönderiyoruz. Sefer görev emri olanlar öncelikli hazır olsunlar ama şu anda ihtiyaç yok. Karar verildiği anda yola revan oluruz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 10:21 - 25/02/2018 Pazar
AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Partisinin Kahramanmaraş ve Osmaniye il kongrelerine katılan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye ile sahada baş edemeyeceklerini görenlerin iftiralara sarıldığını belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Geçmişteki ecdadımızın varisleri olarak şimdi de yine Mehmet’imiz aynı yolda yürüyor. Bir taraftan SİHA’larımızla bir taraftan F-16’larımız, helikopterlerimiz, tanklarımız, toplarımız ile Mehmet’imize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz. Birileri ne diyor, ‘sivilleri vuruyorlar.’ Vicdansızlar, edepsizler, ahlaksızlar. Bizim kanımızda sivilleri vurmak yok ama sizin kanınızda var. Siz Ruanda’da, Mali’de, Libya’da, Korsika’da bunu yaptınız, durmadınız, hala da yapıyorsunuz. Kalkıp da bu noktada, Türk’ü bu şekilde yorumlayamazsınız.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Mehmetçik’e ve Türkiye’ye, sınırlara saldıranlara bunun hesabını sorduk. Kimse kalkıp da ‘Niçin bu sınırları koruyorsunuz?’ diyemez. Korumaya devam edeceğiz. Saldıranlara da hesabını sormaya devam edeceğiz. Şunu kimse unutmasın, bu ülke, millet, asker ‘korkaklar ordusu’ değildir. ‘Korkaklar ülkesi’ değildir. Şu anda da bu hesabı onun için soruyoruz.

Türkiye, 81 vilayetiyle 81 milyon vatandaşıyla 98 yıl önceki Maraş olup istiklaline ve istikbaline el uzatanlara karşı topyekun kıyama kalkmıştır. Son 4-5 yıldır ülkemize yönelik o kadar çok saldırı oldu ki, artık milletimizin sabrı kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı. Sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturarak bizi binlerce yıllık komşularından, kardeşlerinden, ayrılmaz bir parçamız olan coğrafyalardan koparmak istiyorlar.

SADECE SAKALIMIZI KESER

Bu uğurda, adını sürekli değiştirmelerine, tüm cilalamalarına rağmen, çabalamalarına rağmen terör örgütleriyle kol kola girmekten çekinmiyorlar. Teröristin yanında poz verdiklerinde Türkiye’yi korkutabileceklerini sanıyorlar. Halbuki bu görüntü sadece onların asırlardır dünyaya empoze ettikleri demokrasi, meşruiyet, hak, özgürlük gibi kavramların içini boşaltıyor. Bize terör örgütleri üzerinden yapılanlar, milletimizin sakalını kesmeye benzer. Halbuki biz harekete geçtiğimizde o teröristleri tümüyle imha ederek, inşası için var güçleriyle çalıştıkları yapının kollarını, kanatlarını kırarız haberleri yok. Kesilen sakal daha gür olarak çıkar. Ama giden kol, kanat geri gelmez.

MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİ

Cuma günü Mehmetçik cephede cuma namazı kıldı. Bunlar bir milletin küllerinden yeniden dirilişidir. Terör örgütlerini ve onların arkalarındaki güçleri de eninde sonunda çökerteceğiz. Bunlar da çok yakında keşke yapmasaydık diyecekler. O zaman iş işten geçmiş olacaktır. Sahada Türkiye ile baş edemeyeceklerini görenlerin dünya çapında yalana iftiraya, çarpıtmaya dayalı bir propaganda savaşı başlatmaları da işe yaramayacaktır. Hakikatlerin karşısında bu yalanlar tıpkı güneşi gören buz kütlesi gibi eriyip, buharlaşıp gidecektir.

Artık yeni bir Türkiye var

Yıllarca Türkiye’yi yalanlarıyla, vaatleriyle, dalavereleriyle, kifayetsiz ve bir o kadar muhteris yöneticiler eliyle oyalayanların döneminin çoktan sona erdiğini belirten Erdoğan, “Bugün artık yepyeni bir Türkiye var. Bugün artık ekonomiden demokrasiye, her alanda dünya çapında söz sahibi olma kararlılığına sahip bir Türkiye var. Bugün artık tehditleri ve tehlikeleri sınırları içinde değil, sınırlarının ötesinde, kaynağı her neresiyse oradan imha eden bir Türkiye var. Bugün artık maziden atiye kurduğu köprüyle kim olduğunu bilen, bugün nerede durduğunun farkında, gelecekte nereye gitmek istediğinin şuurunda bir Türkiye vardır. Bize hala dünkü Türkiye gözüyle bakan, bu şekilde muamele edenler yavaş yavaş gerçeklerin farkına varmaya başladılar. Türkiye’nin silkinişi ve yeni bir diriliş içine girmesi, bölgemizdeki ve dünyadaki pek çok toplumu da harekete geçirmiştir. Kerameti kendinden menkul olanların devri bitiyor” dedi.


Tünelleri siz yaptırdınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’de neler yapmışlar, o dağları delmişler, o dağlara o çimentolar, betonlar nerelerden gelmiş? Hepsini biliyoruz. Nereden geldiklerini biliyoruz. Bunları telefon görüşmelerinde kendilerine söyleyeceğim. Bak, bunlara beton mikserleriyle siz gönderdiniz bu betonları. Bunlara bu tünelleri siz yaptırdınız. Bu tünellerle, oralarda bu teröristlere yaşam imkanlarını hazırladınız. Şimdi kalkıp da Türkiye’ye, Türk milletine ders vermeye yönelmeyin. Ders alacak birileri varsa sizsiniz siz” dedi.


  • Sefer görev emri olanlar hazır olsun
  • Erdoğan, salondakilerin Afrin’e gitme yönündeki talepleri üzerine, “Gitme kararını verdiğimiz zaman biz sizi buralarda bırakmayız. Merak etmeyin, beraber gideriz. Şimdi eğitimli kadrolarımızı gönderiyoruz. Sefer görev emri olanlar öncelikli hazır olsunlar ama şu anda ihtiyaç yok. Karar verildiği anda yola revan oluruz. Geride sadece yaralanmış dostluk, müttefiklik ilişkileri, kıymeti kalmamış kavramlar, kimsenin itibar etmediği sözler, paçavraya dönmüş itibarlar kalacaktır” dedi.

e-devlet’e sefer görev emri akını

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş il kongresinde yaptığı konuşmada partililerin “Bizi Afrin’e götür” sloganı üzerine “Sefer görev emri olanlar göreve hazır olsun, ama şu anda ihtiyaç yok” dedi. Yüz binlerce vatandaş e-devlet üzerinden sefer görev emri olup olmadığını sorgulayınca sistem çöktü.

Erdoğan Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmasında sefer görev emrinden bahsetti. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından vatandaşlar internetten merakla ‘sefer görev emri nasıl, nereden sorgulanır?’ gibi sorularla araştırmaya başladı ve ardından e-devlet’e girdi. Yoğunluk nedeniyle sistem çöktü. Sorgulama yapanlar, “Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı” uyarısıyla karşılaştı.

E-Devlet geçtiğimiz günlerde de soyağacı sorgulamak isteyen vatandaşların yoğun ilgisi üzerine kilitlenmişti. Bir hafta sonra ise bu kez soyağaçlarını öğrenen vatandaşlar dedeleri arasında şehit olup olmadığını sorgulamak isteyince bu kez Milli Savunma Bakanlığı sitesi çökmüştü.

Doğu Guta’da öldürülenler ne

Suriye’de tüm dünyanın gözü önünde 1 milyon kişinin devlet terörünün kurbanı olduğunu belirten Erdoğan, Doğu Guta’da yaşananlara dikkati çekti. Erdoğan, “Hala ‘Esed ile bir araya gelelim’ diyen zavallılar var. 1 milyon vatandaşını katleden böyle bir katille siz neyi düzelteceksiniz, neyi ayağa kaldıracaksınız? Günlerdir Doğu Guta’da devam eden vahşete şöyle ciddi tepki gösteren bir ülke gördünüz mü, duydunuz mu? ‘Sivil sivil sivil’ diyorlar. Peki, kardeşim Doğu Guta’da öldürülenler ne, asker mi? Tutturmuşlar bir şey, ‘Kimyasal silah kullananlara gereğini yapalım.’ Arkadaş, kimyasal silah kullanırken bin kişi, bin 500 kişi ölüyor. Peki, konvansiyonel silah kullanmayı bir kenara niye atıyorsun Bu bir milyon, bu konvansiyonel silahlarla öldürüldü, varil bombalarıyla öldürüldü, tanklarla, toplarla öldürüldü. Bir milyon. Önemli olan sebep midir, yoksa netice midir Sen neticeye bak. Konvansiyonel silahla öldürüldüğü zaman meşru, kimyasal silahlarla öldürüldüğü zaman gayrimeşru. Böyle sapıklık olur mu?” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#Terör
6 yıl önce