|

Şehit ailesine evini bağışladı

Fransa'da yaşayan sıva ustası Ali Dal, Eskişehir'deki evini şehit Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesine bağışladı.

Yeni Şafak
16:32 - 18/11/2014 mardi
Güncelleme: 14:36 - 18/11/2014 mardi
DHA
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun makamında bir araya gelen Aydoğdu  ile Dal aileleri, duygusal anlar yaşadı. Vali Balkanlıoğlu, Ali Dal ve ailesine gösterdikleri örnek davranıştan  dolayı teşekkür etti. 

 

Kendilerine ulaşan Dal'ın Diyarbakır'daşehit Astsubay Necdet Aydoğdu\'nun ailesinin evini televizyonda görmesi üzerine çok etkilendiğini dile getiren Balkanlıoğlu,  Dal'ın Eskişehir'deki evini Aydoğdu'nun ailesine bağışlamak istediğini anlattı. 

 

Kendilerinin de Dal ailesini kente davet ettiklerini bildiren  Balkanlıoğlu, "Bizi kırmayıp geldiler. Böyle örnek davranışlar inşallah bizlere  ve Türk milletine örnek olur. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. 

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

 

Fransa'da 27 yıldır yaşayan üç çocuk babası Dal, gazetecilere açıklama  yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Bir süre konuşmakta güçlük çeken Dal,  şehidin evinin durumunu gördüğünde çok etkilendiğini söyledi.

Zor günlerde birlik ve beraberlik sergilemenin önemli olduğunu  vurgulayan Dal, şöyle konuştu: 

 

EVLERİNİ GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDIM 

 

 "Şehidimizin cenazesinde evini gördüm, gerçekten çok duygulandım.  Durulacak gibi değildi. Ailemle konuştum ve Eskişehir'deki evimizi bağışlamaya  karar verdik. Zaten senede birkaç günlüğüne gelip kullanıyorduk. Şehit bizim  şehidimiz, Allah bize yine verir. Önemli olan böyle zor günlerde birlik ve  beraberlik sergilemek." 

 

Konuşmaların ardından Ali Dal, evin tapusunu şehit eşi Esra Aydoğdu'ya  verdi. Bu sırada Aydoğdu'nun da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
#şehit evi yardım
#necdet aydoğdu
#ali dal
il y a 9 ans