|

Şehit Astsubay'ın adı bulvara verilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suriye sınırında görev yaparken DAEŞ militanlarının açtığı ateşle şehit olan astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin isminin, doğum yeri olan Arıl Mahallesi'ndeki Celal Doğan Bulvarı'na verileceğini söyledi.

Yeni Şafak
13:43 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 13:49 - 4/08/2015 Salı
DHA

Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ndeki Dağ Hudut Karakolu'nda görev yapan astsubay Mehmet Yalçın Nane, geçen 23 Temmuz günü devriye görevi yaparken sınırı geçmeye kalkan DAEŞ militanlarını engellemek isterken çıkan çatışmada şehit oldu. 2 silah arkadaşının da yaralandığı olay sonrası şehit astsubay, Gaziantep'in Arıl Mahallesi'nde toprağa verildi. AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin geçen hafta Arıl Mahallesi'ne giderek şehit astsubayın hamile eşi Seher Nane ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.



Fatma Şahin'e ziyaret sırasında yakınları; şehit astsubayın evinin bulunduğu bulvara kentte daha önce 15 yıl belediye başkanlığı yapan ve son seçimlerde HDP'den milletvekili olarak TBMM'ye giden Celal Doğan'ın ismi verildiğini ifade ederek, bulvara şehit astsubay Nane'nin isminin verilmesi talebinde bulundu.


Benzer taleplerin sosyal medya üzerinden ve vatandaşlardan bireysel olarak da gelmesi üzerine Fatma Şahin, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak bulvardaki HDP'li Celal Doğan isminin değiştirilmesi için çalışma başlattıklarını bildirerek şu paylaşımda bulundu:


"Astsubay Başçavuş Mehmet Yalçın Nane'yi hatırlarsınız. Geçtiğimiz hafta teröristler tarafından şehit edilmişti. Gaziantep'liydi. Taziye için evine gittiğimizde mahalleli evinin bulunduğu bulvara kahraman şehidimizin adını verilmesini istedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak şehidin evinin bulunduğu Celal Doğan Bulvarı'nın Şehit Mehmet Yalçın Nane Bulvarı olarak değiştirmeyi kararlaştırdık. Şehit Mehmet Yalçın Nane'nin adı bundan sonra evinin önündeki bulvarda yaşayacak. Bu konuyu Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getireceğiz."



Açıklamasının ardından Fatma Şahin şehir dışına çıkarken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na vekalet eden Osman Toprak ise son günlerde TSK'ya ilişkin söylemleri ile eleştirilerin odağındaki HDP'li Celal Doğan'ın farklı yerlere verilen isminin değiştirilip değiştirilmeyeceğine ilişkin gündemlerinin bulunmadığını belirterek, "Arıl Mahallesi'ndeki ismin değiştirilmesi şehit yakınları ve vatandaşlardan gelen talep üzerine oluştu. Bu konu ilerleyen günlerde meclise gelecek ve karar verilirse isim değişecek. Şehrin farklı yerlerinde Celal Doğan adının verilmiş olduğu okul, spor tesisi, bulvar ve parkların isminin değiştirilmesi ise şu an için söz konusu değil" ifadesini kullandı.



#Şehit
#Astsubay
#Mehmet Yalçın Nane
9 yıl önce