|

Şehit mezarındaki bayrağı harçlıklarıyla değiştirdiler

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Kümbet köyündeki ilkokulda okuyan bir grup öğrenci, servisle okula gidip gelirken Anberinarkı Köyü Mezarlığı'nda bulunan ve 1998 yılında Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hanifi Şentürk'ün mezarı başındaki Türk bayrağının solduğunu fark etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 00:24 - 8/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Bazıları asker ve polis kıyafeti giyen öğrenciler şehitlerin mezarlarını her zaman ziyaret ederek, koruyacaklarını ve temiz tutacaklarını söyledi.
Bazıları asker ve polis kıyafeti giyen öğrenciler şehitlerin mezarlarını her zaman ziyaret ederek, koruyacaklarını ve temiz tutacaklarını söyledi.

Bu duruma duyarsız kalamayan öğrenciler, öğretmenlerine durumu anlattı ve kendi harçlıklarıyla alacakları Türk bayrağını şehidin mezarındakiyle değiştirmek istediklerini söyledi. Harçlıklarıyla Türk bayrağı alan öğrenciler, ilk olarak şehidin yakını olan hala Merdane Şentürk'ün yanına giderek elini öptü. Daha sonra Merdane Şentürk'le şehidin mezarına giden öğrenciler, solan bayrağı yenisiyle değiştirdi, mezarı temizleyerek çiçek bıraktı.

ÇOK MEMNUN OLDUM

Şehidin mezarına çocuklarla birlikte giden okul müdürü Ümit Kesme, çocukların duyarlılığının kendilerini çok memnun ettiğini belirtirken, şehidin halası Merdane Şentürk de öğrencilerin ziyaretinden dolayı çok duygulandığını söyledi.

#Şehit ezarlığı
#Türk bayrağı
#Osmaniye
6 yıl önce