|

Şemdinli'nin "çalıkuşları" öğrencilerine kavuştu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hakkari'nin Şemdinli ilçesine yeni atanan 240 öğretmen, artan terör olaylarına aldırış etmeden azim ve heyecanla görevlerine başladı.

Yeni Şafak
15:50 - 2/10/2015 Cuma
Güncelleme: 16:12 - 2/10/2015 Cuma
AA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir süre önce atanan öğretmenler, Şemdinli'de geleceğe hazırlayacakları öğrencileriyle buluştu. Artan terör olayları nedeniyle gündeme gelen Şemdinli'de çocuklara eğitim verecek olmanın heyecanını yaşayan öğretmenler, ilçenin en ücra köylerine dağıldı.



Adana'dan Derecik beldesine gelen öğretmen Nefise Sapmaz, ilçeye gelmeden önce tedirginlik yaşadığını anlattı.



"Buraya gelmeden önce biraz çekinip, tedirgin geldik ama gelince halk bizi güzel karşıladı" diyen Sapmaz, "Yardımseverler ve her konuda bize destek sunuyorlar. Korktuğumuz gibi olmadı. Herkes buralara çekinmeden gelebilir" ifadesini kullandı.



Öğretmen Yasemin Göktaş da Şemdinli'ye atandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Burası da vatanımızın bir parçası. En çok buraların hizmete ihtiyacı var. O yüzden mutluyum. Arkadaşlarımız ön yargılı olmasınlar. Açıkçası burası beklediğimden daha çok gelişmiş bir yer" diye konuştu.



Ankara'dan gelen Türkçe Öğretmeni Zeynep Göktepe de ilçeyi beklenenden daha iyi gördüğünü dile getirerek, "Biz bu yemini boşuna etmedik. Buralar beklediğimden çok daha iyi. Gelmek isteyen meslektaşlarımız ön yargılı olmasın. Buranın insanı gerçekten samimi ve sıcak" dedi.



Şemdinli'de öğretmen sayısı 750'ye ulaştı



Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, ilçeye yeni eğitim-öğretim yılında 240 öğretmen ataması gerçekleştirildi.



Yapılan yeni atamayla ilçenin en ücra köylerinde dahi kadrolu öğretmenler görev yapmaya başladı. Öğretmen sayısının yeni atamalarla 750'ye ulaştığı ilçede öğretmen ihtiyacı en aza indirildi. Bazı yerleşim yerlerindeki ihtiyaçlar da eğitim fakültesi mezunu vekil öğretmenlerle karşılanacak.



#Milli Eğitim Bakanlığı
#Hakkari'nin Şemdinli
#öğrtmen
8 yıl önce