|

Şerif Mardin hayatını kaybetti

Ünlü sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin İstanbul’da tedavi gördüğü özel bir hastanede 90 yaşında vefat etti.

Yeni Şafak
04:00 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:58 - 7/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin
Sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin

Sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin (90), hayatını kaybetti. Prof. Dr. Mardin'in İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü ve hastanede vefat ettiği öğrenildi .

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Mardin'in cenazesinin bugün Yeniköy Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. 1927 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nde başladığı orta öğrenimini ABD'de tamamladı. Stanford Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü mezuniyetinin ardından lisansüstü eğitimini John Hopkins Üniversitesi’nde yaptı. 1954'te Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne asistan olarak giren Mardin, doktorasını Stanford Üniversitesi'nde tamamladı. 1964'te doçent, 1969'da ise profesör oldu.

DEKANLIK YAPTI

Ankara Üniversitesi'nde 13 yıl hocalık yaptıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin kurucu Dekanlığını yaptı. Daha sonra yaklaşık 13 sene ABD'de çalışmalarına devam eden Mardin, en son İstanbul Şehir Üniversitesi'nde görev yapıyordu.

#Şerif Mardin
#Vefat
7 yıl önce