|

Sıcak havada kayak keyfi

Sivas’ta Türkiye’nin ilk kayak simülasyon merkezi olan Kış Sporları Eğitim Merkezi’nde sporcular ve vatandaşlar sıcak havaya rağmen kayak yapmanın keyfini doyasıya çıkarıyor.

00:00 - 17/08/2021 Salı
Güncelleme: 06:40 - 17/08/2021 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Sivas’ta Türkiye’nin ilk kayak simülasyon merkezi olan Kış Sporları Eğitim Merkezi’nde sporcular ve vatandaşlar sıcak havaya rağmen kayak yapmanın keyfini doyasıya çıkarıyor. Geçtiğimiz yıllarda Sivas Valiliği tarafından hizmete açılan Türkiye’nin ilk kayak simülasyon merkezi, kayak severlere yaz aylarında bile kayak yapmanın keyfini sunuyor. 770 metrekarelik alanda oluşturulan simülasyon merkezinde, kayak eğitim faaliyetleri yılın 12 ayı sürdürülebiliyor.

  • 161 metrekare simülatör yerleşim alanında özellikle çocuk sporculara eğitim görürken vatandaşlar da yaz ayı olmasına rağmen belirli zamanlarda kayak eğitimi alarak kayak yapmanın zevkini yaşıyor. ‘Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi’ kapsamında Kayseri Spor A.Ş. ve Yıldız Dağı Gençlik-Spor Kulübü Sporcuları birlikte kayak antrenmanı yaparak kışa hazırlık yaptı. Kayak Antrenörü İlhan Erzurumlu, kayak sporuna olan ilginin arttığını belirterek “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne ait sporcular burada bir antrenman planı yaptılar. 2 gündür birlikte çalışıyoruz, verimli geçiyor.” şeklinde konuştu.
#Kayseri
#​Sivas
3 yıl önce