|

SİHA filosu büyüdü

Afrin zaferinde önemli bir paya sahip olan SİHA (silahlı insansız hava aracı) filosuna yeni üyeler katıldı. Baykar, TSK’ya 8 SİHA daha teslim etti. Haziran 2018 olması planlanan teslimat, terörle mücadeledeki aciliyet nedeniyle öne çekildi. Envanterdeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı böylece 46’ya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 07:57 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
8 yeni SİHA TSK’ya teslim edildi
8 yeni SİHA TSK’ya teslim edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanteri, yeni silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) daha da güçlendi. Baykar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılmak üzere 8 Silahlı Bayraktar Taktik Blok 2 (TB2) daha teslim etti. Normalde SİHA’ların Haziran 2018’de teslim edilmesi planlanıyordu ancak teslimatlar planlanandan çok önce yapıldı. Bu teslimatla envanterdeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı 46’ya çıktı. Araçların 34’ü TSK’da, 6’sı Emniyet Genel Müdürlüğünde, 6’sı Jandarma Genel Komutanlığında görev yapıyor. Envanterdeki silahlı atış yapma kabiliyetine sahip konfigürasyondaki Bayraktar TB2 sayısı da 23’e ulaştı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında güvenlik güçlerine etkin hava desteği sağlayan İHA ve SİHA’lar, operasyonlarda başarılı sonuçlar veriyor. ROKETSAN tarafından geliştirilen ve SİHA’lara entegre edilen mini akıllı mühimmatlar (MAM) MAM-L ve MAM-C, teröristlerin kabusu olmaya devam ediyor.

SINIFININ EN İYİSİ

Elektronik, yazılım, aerodinamik, tasarım ve alt ana sistemleriyle tamamen milli ve özgün olarak geliştirilip üretilen Bayraktar TB2, uçuş otomasyon ve performansıyla kendi sınıfında dünyanın en gelişmiş İHA sistemi olarak dikkati çekiyor. Havada kalma süresi 24 saati bulan, 27 bin 30 feet irtifa rekoruna sahip SİHA, 100 kilogram yük taşıyabiliyor. Üzerindeki sensörlerle gece ve gündüz faaliyet gösterebilen TB2, elde ettiği görüntüyü harekât merkezlerine gecikmesiz aktarabilme, mühimmat taşıyabilme, kendi mühimmatıyla hedeflere taarruz edebilme özelliklerine sahip. TB2, gerektiğinde dost muharip uçaklar için lazerle hedef işaretlemesi de yapabiliyor. Yurtiçi ihtiyacı karşılamasının yanında ihracat başarısına da imza atan Baykar şirketi, TB2’lerden 6 tane de Katar’a gönderecek.

#Afrin
#İHA
#SİHA
6 yıl önce