|

Şikayetçiyim

TSK’ya kumpas iddialarıyla ilgili ifade veren emekli Orgeneral Ergin Saygun, Balyoz soruşturmasında görevli savcı-hakimlerin dışında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'den de şikayetçi oldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2014 Cuma
Güncelleme: 22:37 - 4/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Balyoz planı davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun, Balyoz soruşturmasında görev alan emniyet görevlileri, savcı ve hakimler hakkında, kendisine ‘kumpas’ kurulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na avukatı Sedat Küçükyılmaz’la gelen Saygun, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kumpas kurulduğu iddiasına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı suç duyurusunu inceleyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’ye müşteki olarak ifade verdi. Saygun’un, ‘Balyoz’da görevli hakim ve savcıların dışında, paralel yapıya yönelik operasyonlarda tutuklanan eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün ile eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi.

BARANSU DA VAR

Alınan bilgiye göre Saygun, bu kişiler dışında, ismi paralel yapıyla özdeşleşen ve ‘kendisine ulaştırıldığını iddia ettiği’ bir bavul dolusu belgeyi dönemin savcılarına götürmesiyle hafızalara kazınan gazeteci Mehmet Baransu’dan da şikayetçi oldu. İfadesinin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Ergin Saygun, “Sayın savcıya şikayette bulunduk, yapılan soruşturmaya olabilecek katkılarımızı da kendisine ilettik. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Biz müdahil olarak katılacağız. Gerekenleri söyledik” diye konuştu.

Topu İstanbul'a attı

‘Casusluk’ ve ‘yasadışı dinleme’ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink cinayeti şüphelisi olarak ifade verdi. Silivri Cezaevi’nden İstanbul Adliyesi'ne getirilen Yılmazer'i 5 saat boyunca Cumhuriyet Savcısı Yusuf Doğan sorguladı. Dink'in öldürüldüğü dönem Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi C Şubesi'nin başında bulunan Yılmazer, ifadesinde cinayet ihbarının Trabzon'dan İstanbul İstihbarat Şube'ye iletildiğini, dolayısıyla Dink'i koruma sorumluluğunun da İstanbul'da olduğunu söyledi. Durumun, görev yaptığı Ankara EGM'ye yalnızca 'bilgi notu' olarak geçildiğini iddia eden Yılmazer, cinayetle ilgili kusurunun bulunmadığını öne sürdü. 15 sayfalık savunmasında Yılmazer, Trabzon'dan Ankara'ya 17 Şubat 2006'da yazı iletildiğini ancak kendisinin 18-22 Şubat arasında resmi görev kapsamında yurtdışında bulunduğunu iddia etti. Yılmazer, bütün cinayeti önleme sorumluluğunun tamamıyla dönemin İstanbul İstihbarat Şubesi'nde bulunduğunu kaydetti. 

 
#Balyoz
#Ergin Saygun
#şikayetçi
9 yıl önce